reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Astma u dzieci

Ostatni raz pisałam tu bardzo dawno temu. Mój syn też ma (miał) astme. Przynajmniej raz w miesiącu był chory i słychać było jak mu się zaklejały oskrzela. W tamtym roku poszedł pierwszy raz do przedszkola i myślałam, że zaraz będzie chory. O dziwo od tamtego roku nie był chory ani raz. Przestał brać wziewy i bierze tylko witaminy. Cały czas jeździmy na wizyty do pulmunologa.

reklama
My mamy astmę umiejscowioną w gardle.Migdały małej są wielkości 3 dużych ziemniaków. W tej chwili ostro pokasłuje i przydusza się w nocy. W poniedziałek ma zabieg w szpitalu dotyczący podcinania migdałów. Co powinno z czasem wyeliminować podduszanie. Modlę się wręcz, żeby ją do tego zabiegu przyjęli. Szanse są jednak minimalne. Jest w kiepskim stanie i mogą ją przez te ataki kaszlu odrzucić. Trzymajcie kciuki.

Hey pisalam tu jakis czas temu balam sie ze moj syne ma astme bo kaszlał 4 miesiace kaszel skonczyl sie zapaleniem pluc okazalo sie ze nie ma zadnej astmy bo kaszel po wyleczeiu z zapaleia pluc zniknął i juz pol roku cisza ....a te kaszel ie wiadomo dlaczego byl prawdopodobie byl zle wyleczony z zapaleia oskrzeli i dltego kaszlał az wdało sie zapaleie pluc

osobiście polecam leczenie za pomocą inhalatorów. Jednym z najlepszych dostępnych jest inhalator pro sanity. Jest on uniwersalny. Można nim stosować wszystkie leki nawet te oleiste

Witam Drodzy Forumowicze,
jestem studentką II roku Biotechnologii Medycznej na Uniwersytecie w Łodzi. Zwracam się z prośbą o wypełnienie krótkiej ankiety, która skierowana jest do rodziców dzieci w wieku 3-7lat. Ankieta dotyczy wpływu infekcji na częstotliwość występowania astmy i jest mi potrzebna do mojej pracy magisterskiej.
Ankieta jest krótka i nie zajmie więcej niż 6minut.
Link do ankiety: https://docs.google.com/forms/d/1m-nYJgacLWuHl7Oh3l84s_AUPAKBi_jJ31GXdZ8_2Rk/viewform

Pozdrawiam!

Astma u dzieci nie jest taka rzadka. W sieci możecie przeczytać sobie, że występuje obecnie u ok 10% dzieci. W wiekszości przypadków ma to podłoże alergiczne ( 80%). Pozostale 20% ma podłoże niealergiczne.
Astma jest u wiekszości jedynie stanem chwilowym. Leki powinny być dobrane konniecznie przez lekarza ponieważ jest ich wiele a każde dziecko jest inne.

Ostatnia edycja:
reklama
reklama
Do góry