Hej, nie wiem czy ktoś tutaj odpisze ale spróbuję.Pytanie do dziewczyn, które stosowały arthrotec w domu.
Jestem po zabiegu łyżeczkowania, z powodu pustego jaja płodowego.
Tydzień później po kontroli okazało się, że macica nie jest do końca oczyszczona i Lekarz przepisał mi ten lek na 5 dni.
Biorę od niedzieli 2 tabletki dopochwowo 2x dziennie i nie dzieje się nic! Nawet nie plamie. Czysty śluz, zero bólu, skurczy. Nic.
Ile dni od początku stosowania zaczęłyście plamić? Krwawić?
Mój zarodek obumarł, czekałam na poronienie samoistne, trochę krwawiłam ale wczoraj na usg wyszło że właściwie nic ze mnie nie wyszło więc lekarz kazał mi zażyć 2 tbl arthrotec doustnie i 2 dopochwowo. Zażyłam i wsadziłam około 23.30. O 2.30 obudziłam się z bólem brzucha, i do ok 5 czy 6 rano miałam biegunke, co chwilę latałam do ubikacji, i 2 razy wymiotowałam. Potem zaczęły się skurcze. Chwilami ból odpuszcza ale jak przychodzi skurcz to ciężko wytrzymać. Ale krwawienia wciąż nie ma. Miałam włożyć kolejne 2 tabletki rano gdyby nic się nie działo ale u mnie nie jest tak że nic się nie dzieje, bo skurcze są i boli więc nie wiem czy czekać jeszcze na krwawienie czy wkładać tà kolejną dawkę.