reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Archiwum ciążowe-dolegliwości,porody,ciąża przenoszona,cesarka,wieści i nieobecności

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Dziewczyny napiszcie mi co mam robić, żeby urodzić wcześniej:) Już powoli mam dość ciąży:) i chciałabym, żeby za jakiś tydzień góra dwa mój syneczek był już z nami:)

KITKI to jak będziesz popędzała swoje maleństwo, bo ja już tak się kiepsko czuję, że też już mam dosyć ciąży:)
Tak jak niektóre z Was całe 8 miesięcy było super, a teraz czuję się taka wypalona też mam niskie ciśnienie, ale pije kawe. Wogóle nic mi się nie chce, dziś jak stałam w kolejce w sklepie to tak miałam dość, że zastanawiałam się nad tym żeby wyjść.Przecież nikt nawet nie przepuści w kolejce,chyba już będę męża do sklepu wysyłać.

A mnie jak wcześniej trapiła bezsenność, tak teraz moge spac nawet 12 h na dobę, spie i w nocy i w dzien :rofl2: nocki przesypiam z malą przerwą na siusiu, ale tylko raz :tak: Nie wiem, czy to już zmeczenie organizmu, czy moze maluszek intensywnie rosnie i mnie to tak oslabia? W kazdym razie wole to niz bezsennosc:tak:

Znalazłam fajną stronkę możę którejś się przyda dość szczegółowo są opisane objawy porodu :tak::tak::tak:
Objawy porodu

Objawy występujące tuż przed porodem:

Objawy ogólne typu: ogólny niepokój, uderzenia krwi do głowy, ból głowy, uczucie gorące, uczucie kołatania serca, nawracające bóle okolicy krzyżowej, promieniujące do podbrzusza i nóg. W ciągu ostatnich dni przed porodem może dojść do zmniejszenia masy ciała.

Objawy ze strony przewodu pokarmowego: część kobiet tuż przed porodem odczuwa wzmożone ruchy jelit, wzdęcia i oddaje kilka luˇnych stolców. Mogą też wystąpić wymioty lub brak łaknienia

Zwiększenie wydzieliny pochwowej, uczucie pełności w okolicy sromu.

Tuż przed porodem słabną nieco ruchy płodu. Często z tego powodu ciężarne są zaniepokojone

no ładnie, ja mam juz wszystkie te objawy a mój P. wyjechał i wraca dopiero w srode wieczorem:szok: kurcze obym wytrzymała

Ania dopóki jestem sama to nic nie kombinuje, czekam na P. a pozniej to mam zamiar namówic go na jakis sexik;-) choc nie wiem czy sie uda bo on mówi ze nie chce by dzidzia mu poźniej wypominała ze ja w główkę stukał jak była w brzuszku;-)

Kitki pamietam jak moja siostra byla w ciazy i niepozwalala sie swojemu mezowi dotknac bo bala sie ze synek urodzi jej sie z guzami przez to pukanie :-D:-D:-D na tym punkcie to miala ona faze:-D

reklama
Ja wczoraj zaliczyłam przerwę we śnie między 2 a 5 rano:baffled: Wkurzałam się, że nie mogłam spać - jadłam, czytałam jakiś magazyn, zajrzałam na forum i zasnęłam dopiero po 5 - bardzo rzadko zdarza mi się coś takiego. Ale to pewnie z wrażenia po wczorajszej wizycie.

No i równiutko z ukończeniem 36 tygodnia zaczęły mi się mocniejsze dolegliwości bólowe w okolicy spojenia łonowego, krocza, pachwin, itp. Cóż, nikt nie mówił, że 9 miesiąc będzie najłatwiejszy...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry