reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ANTYKONCEPCJA

o właśnie ja brałam mercilon (to coś na m... ;D) skutki uboczne u mnie to: pocenie się jak... nie powiem kto..., bóle głowy, nudności, bolesne piersi, brałam je tylko 3 miesiące więc nie wiem co byłoby dalej...
to naprawdę zależy od osoby...

reklama
Ze mną na sali leżała dziewczyna, urodziła trzecie dziecko, po tabletkach - to był własnie ten ułamek setnej. Siostra mojej koleżanki ma synka - po prezerwatywie, która pękła (zresztą tez pamiętam, że dawno dawno temu nam tez pękła). Shady, co ma być to będzie :)

u mnie pierwsza ciaza byla po gumce i tabletkach...

gumka pekla tak pieknie dookola, ze fragment zostal mi w srodku i wylecial dopiero podczas miesiaczki, a poronilam przy nastepnej miesiaczce nawet nie wiedzac ze jestem w ciazy i caly czas biorac tabletki...

... od tamtej pory ZADNEJ antykoncepcji poza wyczuciem... ::)

a musze powiedziec, ze jestem nie jedynym, sobie znanym, podobnym przypadkiem...

to Jesteś pierwsza mi znaną Osoóbką, którą takie coś spotkała. Słyszałam, ale nie znałam dotąd nikogo osobiście :)

no coz... :)

pekajace gumki, szczegolnie zima to czesta rzecz...
a przy antykoncepcji hormonalnej niby owu nie ma, ale jaja sa... i moze sobie takie jajo wyskoczyc prawie zawsze...
baaaardzo duzo zdarza sie takich uwolnionych jaj, i do zaplodnienia tez dochodzi, ale niezmiernie zadko zawiazuje sie zarodek...

malgosia_76 pisze:
mój gin mówi, że tyje się nie od tabletek, ale od jedzenia ;)

większoć ginekologów takie rzeczy opowiada, zwłaszcza faceci ;) J aosobiście nie zgadzam się z tą teorią (przećwiczyłam na sobie) tabletki zmieniają przemianę matrerii, mogą powodować zatrzymywanie wody w organiźmie ... przecież zniemiają poziom hormonów więc i za tym idą inne zmiany!

reklama
dokładnie doxa
po pigułkach tyłam...
za to chudłam przy nadczynności tarczycy. moja tarczyca oszalała a ja mimo że jadłam za trzech chłopa to chudłam i chudłam...
hormony to potęga ;D

Do góry