reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ANTYKONCEPCJA

Meggi niestety ja nie raz przekonalam sie ze PSZ jest do dupy......ostatnio jak musialam isc z dzieckiem do laryngologa bo mial podejrzenie zapalenia ucha, skonczylo sie na wizycie prywatnej bo w panstwowce mowili ze zapisy maja na luty a to bylo bodajze w grudniu....skandal....tak wiec dmucham na zimne i poki moge sobie pozwolic chodze prywatnie, nawet mlody jest zapisany do Falcka do pediatry, co prawda na POZ ale to zawsze prywatny lekarz

reklama
I niby jeszcze nie wiesz co .... Nie miałaś biedulko gdzie zadać tego pytania? :police:

w sumie racja....dowiedzialam sie co chcialam wiec wysylam rposbe o skasowanie watku.....juz sie to wiecej nie powtorzy....b;lagam o wybaczenie ;)

o widzisz, efunia sie zna... ja tylko reklame w gabinecie widzialam i cos tam jednak o spadku wagi bylo. strony ne przeladalam, bo nie mam czasu. z badan robi sie: aspat, alat, tymol i bilirubine. niektorzy zlecaja, mocz, morfologie i hormony - zdaje sie, ze mialam robione tsh, t3, t4, progesteron, prolaktyne, testosteron, dhea(s) - ale ,pje lekarka jest tez endokrynologiem i stad pewnie roszerzone badania hormonalne.

pigulki bralam przez 8lat (diane, cilest, logest, novynette) i zawsze czulam sie swietnie! najfajniejszy byl loges, ale samopoczucie to bardzo indywidualna sprawa.

vertigo znam sie bo sporo czytałam o różnych... chciałam sobie dobrac... i jak widziałam reklamy yasmin i jeannine to sadziłam ze beda dla mnie dobre. dopierpo gdy przejgladałam ulotki okazało sie ze maja takie same działania niepozadane jak pozostałe :(
ja tak jarella źle znosiłam pigułki. najgorsze były nieustające bóle głowy. ja brałam cilest, diane i jeszcze jakies na m... nie pamietam). najdłużej diane, ale strasznie sie po nich czułam. trafiłam w koncu z krwawieniem do ginekologa w gdansku i facet mnie ochrzanił za te diane... one sa na konkretne schorzenia. moja siostra teraz je bierze i czuje sie swioetnie no ale ona choruje na PCO i to zupełnie inne branie...
z kolei moja kumpela na studiach zdrowa jak byk ;) brała diane baaardzo długo i bardzo sobie chwaliła. wszystko zalezy od organizmu....
ja miałam cała liste dolegliwosci zywcem z ulotki (działania niepożądane). później jak je odstawiłam, to przestała mnie głowa boleć, no i cycki, no i zaczęłam mieć znów ochotę na SEKS! bo niestety czesto po pigułkach jest spadek libido...
shady a nie chcesz wkładki? wkładka kosztuje ok 100 zł i dstarcza na 3-5 lat. za załozenie sie płaci ale tak czy siak to najtansza metoda ( długofalowo)... ale o tym tez musisz pogadac z ginem...

efuniu, diane 'jadlam' wlasnie z powodu PCO... wszystkie pigulki tolerowalam dobrze, ale teraz sie nie zdecydowalam, zeby Tosia dodatkowej dawki hormonow nie wypijala. marzy mi sie mirena, ale jej koszt jest powalajacy ::)

reklama
mirena? w aptece powiedziano mi że koszt podobny do nova t... nova t jest za 109 złotych... no plus założenie oczywiście :(

Do góry