reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ANTYKONCEPCJA

reklama
Elvira, u nas po porodzie też się idzie na kontrolę ale po 1 miesiączce też. No chyba że któraś nie dostała to powinna po 6 miesiącach się pojawić u gina. Mi koleżanka coś mówiła że wywołują....ale ja nie jestem o tym przekonana.

Elvira pisze:
Tu u nas po 12 tygodniach po porodzie wzywaja na kontrole czy wszystko sie ladnie zagoilo itd.

W Polsce po 6 tygodniach, czyli po połogu jest kontrola ... a potem to jak widać różnie tzn. zależy od lekarza ...

*syla* pisze:
Elvira, u nas po porodzie też się idzie na kontrolę ale po 1 miesiączce też. No chyba że któraś nie dostała to powinna po 6 miesiącach się pojawić u gina. Mi koleżanka coś mówiła że wywołują....ale ja nie jestem o tym przekonana.
O tej miesiaczce to nieslyszalam. Slyszalam tylko ze jak sie przestanie karmic to sama wroci. A moze nie???

u mnie tto samo po połogu i po pierwszej @. a tera bedę miała cytologię
jarrell
bez okresu po porodzie, to sporo rodzeństwa się urodziło ;) :laugh:

Kasiek ja malą rodziłam właśnie w położeniu miednicowym i lekarze byli przygotowani do cesarki, jednak urodziłam normalnie - ale bolało jak cholera!!!
Normalnie u nas robią cięcie przy miednicowym tylko pierworódkom, ale ja tak ustaliłam z moją gin. ze nie urodzę naturalnie i ona już to nagrała w szpitalu.Co niektórzy chcieli mnie przekonać, ale ja się uparłam i bardzo jestem z tego powodu szczęśliwa! ;D

dobrze, że mi przypomniałyście, ja mam w marcu iśc na cytologię i na kontrolę. Mój lekarz po prostu powiedział mi na wizycie po połogu, żebym przyszła za 3 miesiące.

poza tym receptę na horomony musze wziąć.

Smutny koniec karmienia piersią.
Poryczałam sie wczoraj, jak bóbr, Jaś się odwrca od piersi. Smutne to. Wszystko przez to ucho. nie ssał, bo Go bolała, a teraz to już nie chce :(

Małgoś współczuję :( Pociesz się, że przynajmniej nie będziesz musiała go odstawiać na siłę, co też jest bardzo ciężkie!

reklama
Do góry