reklama
malgosia_76
Fanka BB :)
ciężkie porody miałaś?
malgosia_76
Fanka BB :)
nie liczyć, tylko uważać, cobyś niespodzianki nie miała, byc może jeszcze w paźdzerniku ;D
Jeśli teo pytamnie było skierowane do mnie Małgosiu, to tak.Pierwszy poród-3 kwietnia będzie 12 lat- w czasa ch kiedy nawet mąż niemógł wejść na salę i w normalny sposób zobaczyć potomka wspominam jako koszmar.Pierwsze bóle rozpoczęły się w nocy(ponieważ było sporo po terminie leżałam w szpitlu na patologi), ale rano było tylko 2 cm rozwarcia wię kazano mi zejść na porodówkę podłączono oksytocynę.Około południa 5 cm rozwarcia, bóle po kroplówce kosmiczne, a więc położne rozpoczęły masaż szyjki brrrrrrrrrr.I tak to było do 19.00.Aha, najgorsze to to, ze nie mogłam nawet wstać z łożka, bo panie nie pozwalały, a kroploka podłączona była tak, ze mogłam lezeć tylko na prawym boku, bo wężyk był za krótki i przy przekręcaniu wyrywałam go.Po prostu koszmar jakiś.malgosia_76 pisze:ciężkie porody miałaś?
Z Dawidem było lepiej, milej ale też trwało to długo-rozwarcie niepostępowało, znów kroplówka,ale na dyżurze był mój lekarz prowadzący, więc to przeżyłam No i mogłam chodzić, iśc pod prysznic, normalnie się wysiusiać i jakoś to poszło.
Dlatego teraz to normalnie w szpitalu jakaś Ameryka dla mnie!
malgosia_76 pisze:nie liczyć, tylko uważać, cobyś niespodzianki nie miała, byc może jeszcze w paźdzerniku ;D
Małgosia w październiku już się nie da .. a szkoda
reklama
kaszu27
Październikowa mamusia
kasiek74 pisze:Mi szwy sami wyciągnęli, bo ja po cesarce.... ;D
Ale poważnie dwa pierwsz porody miałam naturalne i szwy się same rozpuściły i to dosyć szybko!
Trzeci to cesarka, bo Nadulka pupą się wypięła i powiedziałam, że sama dziecka położonego miednicowo nie urodzę!!! No i miałam planową cesarkę! I wiecie co, w porównaniu z moimi poprzednimi porodami cesarka to było cos pięknego! :laugh:
Kasiek ja malą rodziłam właśnie w położeniu miednicowym i lekarze byli przygotowani do cesarki, jednak urodziłam normalnie - ale bolało jak cholera!!!
Podziel się: