Ja właśnie mam te jednoskładnikoweZaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne ze względu na chorobę gdy miałam 18 lat. Na słabszych tabletkach nie było różnicy. Po 2 latach musiałam zacząć brać mocniejsze i wtedy przytyłam bardzo szybko. Mimo, że to było tylko kilka kg to było to takie szybkie, że pojawiły mi się rozstępy na udach i piersiach. Jeśli tabletki mają służyć jedynie jako antykoncepcja to mogą być jeszcze słabsze takie jednoskładnikowe, ja takich nigdy nie brałam, myślę, że one nie wpływają jakoś mocno na masę ciała.
A takie rewelacje, że po tabletkach nie będzie sie miało dzieci to nawet kiedyś usłyszałam od ginekologa, gdy poszłam do przypadkowego tylko po receptę
Brałam anty 10 lat, w pierwszym cyklu po odstawieniu zaszłam w ciążę
reklama
To Twój pierwszy raz jakakolwiek z antykoncepcja hormonalna? Przede wszystkim udaj się do dobrego ginekologa, który przeprowadzi wywiad i zleci badania hormonalne i dopiero na tej podstawie dobierze tabletki. Lekarz, który bez badań wypisuje "pierwsze lepsze tabletki" nie jest dobrym lekarzem.Ile masz lat?
Antykoncepcja hormonalna ma różne skutki uboczne, ale nie bezpośrednio tycie. Mogą powodować zwiększenie lub zmniejszenie apetytu i trzeba poprostu kontrolować co się je. Inne najczęstsze skutki uboczne to np bóle i zawroty głowy, nadmierna senność, mdłości, czy spadek libido, więc musisz brać to pod uwagę. Czasem po kilku tygodniach stosowania objawy ustępują. Jeśli u Ciebie będą dość dokuczliwe skutki uboczne w każdej chwili możesz udać się do lekarza i poprosić o zmianę tabletek.
Lady Loka
Fanka BB :)
No jest, ale on nie świadczy o płodności lub bezpłodności. Przeciez lekarz Ci powiedział, ze może go nie być.To po co jest ten śluz przezroczysty?
Już byłam i mam tabletki dobrane jednoskładnikowe i mówiła że jak będę się źle czuła to mam pójść do tej pani o zmianę tabletek wrazie coTo Twój pierwszy raz jakakolwiek z antykoncepcja hormonalna? Przede wszystkim udaj się do dobrego ginekologa, który przeprowadzi wywiad i zleci badania hormonalne i dopiero na tej podstawie dobierze tabletki. Lekarz, który bez badań wypisuje "pierwsze lepsze tabletki" nie jest dobrym lekarzem.
Antykoncepcja hormonalna ma różne skutki uboczne, ale nie bezpośrednio tycie. Mogą powodować zwiększenie lub zmniejszenie apetytu i trzeba poprostu kontrolować co się je. Inne najczęstsze skutki uboczne to np bóle i zawroty głowy, nadmierna senność, mdłości, czy spadek libido, więc musisz brać to pod uwagę. Czasem po kilku tygodniach stosowania objawy ustępują. Jeśli u Ciebie będą dość dokuczliwe skutki uboczne w każdej chwili możesz udać się do lekarza i poprosić o zmianę tabletek.
Jak pytałam lekarza czmeu nie mam mówiła że w moim wieku może nie być a przeczytałam że tego słuzu może nie być przez bezpłodnośćNo jest, ale on nie świadczy o płodności lub bezpłodności. Przeciez lekarz Ci powiedział, ze może go nie być.
Niektóre tabletki jednoskładnikowe powoduje chudnięcie nibyTo Twój pierwszy raz jakakolwiek z antykoncepcja hormonalna? Przede wszystkim udaj się do dobrego ginekologa, który przeprowadzi wywiad i zleci badania hormonalne i dopiero na tej podstawie dobierze tabletki. Lekarz, który bez badań wypisuje "pierwsze lepsze tabletki" nie jest dobrym lekarzem.
Lady Loka
Nie można stwierdzić bezpłodności po samym braku śluzu.Jak pytałam lekarza czmeu nie mam mówiła że w moim wieku może nie być a przeczytałam że tego słuzu może nie być przez bezpłodność
hemoglobina
Moderator
Tylko, że Ty ten śluz możesz mieć w środku i nawet nie wiedzieć, że go masz Też nie miałam widocznego, a jestem w trzeciej ciąży.Jak pytałam lekarza czmeu nie mam mówiła że w moim wieku może nie być a przeczytałam że tego słuzu może nie być przez bezpłodność
hemoglobina
Moderator
Tabletki nie powodują chudnięcia ani tycia. Jak już to zmianę apetytu i to zwykle tylko na początku ich przyjmowania i nie u wszystkich. Poza tym ginekolog chyba powinna ci to wszystko wytłumaczyć przepisując tabletki.Niektóre tabletki jednoskładnikowe powoduje chudnięcie niby
reklama
blanny
Ja raz śluz płodny mam, raz nie. W ostatnim cyklu nie miałam w ogóle nic, całkowicie. I jestem w 9 tygodniu ciąży. A akurat w tym cyklu uprawiałam z mężem seks JEDEN raz, bo byliśmy oboje chorzy na COVIDJak pytałam lekarza czmeu nie mam mówiła że w moim wieku może nie być a przeczytałam że tego słuzu może nie być przez bezpłodność
Brak śluzu płodnego, jeden stosunek i jest ciąża
Serio, nie czytaj rewelacji po internecie