reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Antykoncepcja

Krusz

Zaciekawiona BB
Witam wszystkie Kobiety zaciekawione tym wątkiem :)
Od dzisiaj zaczynam brać tabletki antykoncepcyjne DROVELIS szukam opini o skutkach ubocznych, dla porównania jakie najczęściej się pojawiają

reklama
Ja używałam Drovelis przez pół roku i strasznie bolały mnie piersi, moja ginekolog nawet sugerowała żeby zrobić USG czy wszystko jest ok ale ból pojawił się jak zaczęłam brać tabletki, od zawsze śpię na brzuchu a w tamtym czasie nie byłam w stanie bo tak bolały mnie piersi, w ciągu dnia też bolały, krótkie miesiączki między kolejnymi opakowaniami i ostatecznie ginekolog zmieniła mi tabletki z Drovelis na Slinda i problemy się skończyły piersi nie bolą czuje się dobrze w dodatku nie mam wogule miesiączki co dla mnie akurat jest dużym plusem 👍 to takie moje doświadczenia z Drovelis 😉

Ja również zaczęłam brać drovelis , aktualnie jestem na pierwszym opakowaniu ,narazie nie zauważyłam efektów ubocznych

Ja używałam Drovelis przez pół roku i strasznie bolały mnie piersi, moja ginekolog nawet sugerowała żeby zrobić USG czy wszystko jest ok ale ból pojawił się jak zaczęłam brać tabletki, od zawsze śpię na brzuchu a w tamtym czasie nie byłam w stanie bo tak bolały mnie piersi, w ciągu dnia też bolały, krótkie miesiączki między kolejnymi opakowaniami i ostatecznie ginekolog zmieniła mi tabletki z Drovelis na Slinda i problemy się skończyły piersi nie bolą czuje się dobrze w dodatku nie mam wogule miesiączki co dla mnie akurat jest dużym plusem 👍 to takie moje doświadczenia z Drovelis 😉
Hej, a jeśli chodzi o Slindę to zauważyłaś jakieś skutki uboczne?

Hej, a jeśli chodzi o Slindę to zauważyłaś jakieś skutki uboczne?
Slinde biorę od marca zeszłego roku i nie mam żadnych dolegliwości, przede wszystkim nie bolą mnie piersi jak po Drovelis i jak dla mnie dużym plusem jest brak miesiączki (od maja)

Gratuluję podjęcia odpowiedzialnej decyzji o antykoncepcji. Jeśli rozważasz przyjmowanie tabletek antykoncepcyjnych DROVELIS i interesują cię informacje na temat skutków ubocznych, to warto jest skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą, którzy mogą dostarczyć ci dokładnych informacji na ten temat. Skutki uboczne mogą różnić się w zależności od organizmu każdej osoby i nie zawsze występują.

Najczęstsze skutki uboczne, które mogą pojawić się przy przyjmowaniu tabletek antykoncepcyjnych, to:
  • Nudności
  • Bóle głowy
  • Wzmożona wrażliwość piersi
  • Zmiany nastroju
  • Spadek libido
  • Wzrost masy ciała
Jednak należy pamiętać, że nie każda osoba doświadcza tych objawów, a reakcje organizmu na antykoncepcję mogą być różne. Warto skonsultować się z lekarzem, który może dostosować rodzaj tabletek antykoncepcyjnych do twoich indywidualnych potrzeb i pomóc w monitorowaniu ewentualnych skutków ubocznych.

Gratuluję podjęcia odpowiedzialnej decyzji o antykoncepcji. Jeśli rozważasz przyjmowanie tabletek antykoncepcyjnych DROVELIS i interesują cię informacje na temat skutków ubocznych, to warto jest skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą, którzy mogą dostarczyć ci dokładnych informacji na ten temat. Skutki uboczne mogą różnić się w zależności od organizmu każdej osoby i nie zawsze występują.

Najczęstsze skutki uboczne, które mogą pojawić się przy przyjmowaniu tabletek antykoncepcyjnych, to:
  • Nudności
  • Bóle głowy
  • Wzmożona wrażliwość piersi
  • Zmiany nastroju
  • Spadek libido
  • Wzrost masy ciała
Jednak należy pamiętać, że nie każda osoba doświadcza tych objawów, a reakcje organizmu na antykoncepcję mogą być różne. Warto skonsultować się z lekarzem, który może dostosować rodzaj tabletek antykoncepcyjnych do twoich indywidualnych potrzeb i pomóc w monitorowaniu ewentualnych skutków ubocznych.

Ale spam.

Witam wszystkie Kobiety zaciekawione tym wątkiem :)
Od dzisiaj zaczynam brać tabletki antykoncepcyjne DROVELIS szukam opini o skutkach ubocznych, dla porównania jakie najczęściej się pojawiają
Ja biorę to jedne z lepszych jakie brałam, nie są tanie,ale czuję się dobrze...jak narazie, chyba że coś się zmieni, bo czytam i w szoku jestem że takie skutki uboczne aż wierzyć się nie chce.

Ostatnia edycja:
Ja niestety odstawiłam , zaczęły się robić „ciężkie” nogi , opuchniete dłonie , czerwone stopy i ręce . Ginekolog niechętnie ale dał skierowanie na badania z krwi i bach , d-dimery wysokie. Także ja już niestety podziękuję za tabletki :(

reklama
Ja niestety odstawiłam , zaczęły się robić „ciężkie” nogi , opuchniete dłonie , czerwone stopy i ręce . Ginekolog niechętnie ale dał skierowanie na badania z krwi i bach , d-dimery wysokie. Także ja już niestety podziękuję za tabletki :(
A czy mówił twój ginekolog wcześniej o zakrzepicy itp, mi powiedziała że one właśnie tego nie wywołują.?

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry