reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Antykoncepcja w uk

Przez pierwsze dni miesiączki? Czy przez pierwsze dni po zalozeniu?
Jezeli przez pierwsze 3-4 dni miesiączki to nawet to mi nie odpowiada, bo juz od samego poczatku zakladam tampony...tak strasznie nie lubie podpasek...az mnie przeraza,ze po porodzie bede musiala tyle biegac z podpaskami...brrrrr....a miesiaczka u mnie trwa do 5 dni max wiec wiekszosc tego okresu musiala bym jednak miec podpaskę :-(...ciekawią mnie te plasterki...implant jest hormonalny wiec pewnie odpada w czasie karmienia.

reklama
Yowka inplancik zawiera tylko progesteron wiec moga go uzywac mamy karmiace i co mnie do niego tez przekonalo nie zaburza pracy libido, bo cos u nas z przytulankami licho :-(.

Super Justyna dzieki..przekonalas mnie naprawde do tego implantu...jak ma tylko ten hormon to faktycznie mozna karmic bez przeszkod...bardzo jestem zadowolona,ze moge go zastosowac bo w sumie to najbardziej mi sie od poczatku spodobalo..nie trzeba pamietac itd.:-)raz jeszcze wielkie dzieki:tak:

mnie do niego przekonała lekarka z którą ostatnio rozmawiałam, ona go ma i jest bardzo zadowolona. Zła jestem tylko ze nie wiedziałam o nim wcześniej, bo juz dawno bym go miała no i nasz związek by przez to nie cierpiał :-(, bo po tabletkach zero ochotki na przytulanki no i moja pamięć :zawstydzona/y: czasami mi sie zapomnialo.

Martusia implancik jest darmowy, tak jak wiekszosc srodkow anty na wyspach :tak::tak:, uczucie hmmmm to sie przekonam ale kobietka mowila ze wogole sie go nie czuje. Pozdrowionka dla Titata :wink: i oczywiscie Sandrusi.

Justynko czekam z niecierpliwoscia na doznania po zalozeniu. Ciekawe czy go widac.
Pozdrowie Titata jak tylko wroci z pracy ;-) a core wycaluje rano bo juz sobie spi :-)
Ty rowniez wycaluj od nas swoja rodzinke :-) :*

Justyna daj znac jak tam implancik, już założony:confused:, ja coraz bardziej przekonuję się, że to najlepsze rozwiązanie, więc chyba w tym tygodniu pójdę zapytać do GP

ja mam implant założony od ponad miesiąca.
nie czuc go( chyba ,że się naciśnie w odpowiednim miejscu, nie boli, nie zaburza libido.
Jedyny minus jaki zauważyłam to wzrost apetytu:baffled:, ale jak to mój lekarz w Polsce mawiał,że to nie pigułki itp. otwierają lodówke tylko człowiek:-p
aha od założenia implantu nie można się kąpać przez 3 dni, by nie zamoczyć miejsca wszczepienia.

reklama
tu widze KASIULKA udzielila juz fachowego wyjasnienia, jak zawsze :-D.
Mi sie tylko siniaczek zrobil w miejscu gdzie jest implancik, ale u mnie to normalne, takie już ciałko mam, lekko sie stukne i juz siniak taki jak by mnie moj bejsbolem głaskał:tak::sorry2:.

Kasiulka mówisz ze lodóweczka sie otwiera częściej:laugh2:, mi by to nawet pasowało bo ja taki chuderlak jestem za szok :szok::szok:.
I libido faktycznie wraca do formy!!!! co mnie i nie tylko mnie niezmiernie cieszy:zawstydzona/y::-D:-D:laugh2::laugh2::tak:.

Miło ci Kasiulka "słyszeć".

Do góry