reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Antykoncepcja po...

Ainah, ja miałam 41 dni najdłużej. Anka pisała, że miała 3-tygodniowe opóźnienie i u lekarza okazało się, że pęcherzyk nie pękł - dlatego nie było miesiączki. Dostała tabletki i mies. przyszła. Więc może zrób test, jak będzie negatywny, to idź do lekarza :)

reklama
Idę dzisiaj sprawdzić Mirenę. Założlam 4 miesiące temu, a miałam przyjść po 3 miesiącach.
Musze powiedzieć że bardzo dobrze mi służy!! Okres się skrócił w końcu i trwa teraz 3-4 dni, a nie jak wcześniej 5-6 a nawet 7 dni.

A jaka jest różnica???? Ja myślałam o Mirenie ale koszt mnie odstraszył..No i tam chyba jednak są hormony???? A ja na nie żle reaguje...

Chciałam napisać wkładką, ale jakos nie byłam pewna. W każdym razie ja bym się bała jakiś infekcji i takich tam. Znam jedna(znaczy znałam, bo nie chcę jej znać), która miała spiralę, i była źle założona. Coś jej sie tam stało, a po wielu latach ona zaszła w ciążę pozamaciczną. Może to głupio zabrzmi, ale to chyba było za karę, bo nieźle namieszała w moim życiu.

reklama
Elena
Mirena TEORETYCZNIE działa na 2 sposoby. Tak jak zwykła spirala + hormnon który stopniowo uwalnia, hamuje owulacje i zmienia środowisko w macicy, co uniemozliwia zagnieżdzenie się.
Pisze teoretycznie, bo wczoraj byłam na kontroli Mireny i co sie okazuje. Jest dojrzewający pęcherzyk:szok:. Dzialanie wkładki jest ale nie hamuje owulacji.
Byle bym do 40-stki nie miała gromadki dzieci przy tych moich niezniszczalnych pęcherzykach hehe.

Co do infekcji, to nie wiem czy piszesz o tych w pochwie czy w macicy. ja miałam notoryczne stany zapalne. TERAZ JAK RĘKĄ ODJĄŁ!!!!
Te zwykłe spirale podobno uczulają (miedź i srebro) a Mirena (plastik) nie. Ja jestem uczulona na wiele rzeczy (alergie kontaktowe) ale na to reaguję super.

Ostatnia edycja:
Do góry