reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Antykoncepcja po...

heh, u mnie podobnie - gumki i wieczny stres:eek: mąż biedny wie, że po każdym razie 'przesłuchanie' (ale nie pękła? ale na pewno?)
wcześniej planowaliśmy drugiego brzdąca, więc na luzie było.

reklama
Wczoraj dostałam okresu i późnytm popołudniem wzięłam pierwszą tabletkę Diane-35. Obudziłam się w nocy i myślałam że zahaftuję pół łóżka tak miałam silne mdłości, poszłam do toalety- mdłości się nasiliły, w jelitach istne tornado, kręciło mi się w głowie, oblał mnie zimny pot i czułam jak mi ktoś wkuwał igiełki od środka w skórę. Poleżałam i trochę się uspokoiło, po 15 minutach biegłam do toalety i zwymiotowałam... Wszelkie dolegliwości przeszły.

pytania: do wymiotów doszło po 8 h od przyjęcia- czy tabletka się przyjęła, czy te 3-4 h z opisu z ulotki jest jakby najpóźniejszym terminem na wchłonięcie się tabletki?

i czy któraś miała podobne objawy po pierwszych tabletkach?

Bo już sama nie wiem czy to działanie niepożądane czy się zatrułam ( że przeszło mi od razu jak zwymiotowałam) ;/

Wczoraj dostałam okresu i późnytm popołudniem wzięłam pierwszą tabletkę Diane-35. Obudziłam się w nocy i myślałam że zahaftuję pół łóżka tak miałam silne mdłości, poszłam do toalety- mdłości się nasiliły, w jelitach istne tornado, kręciło mi się w głowie, oblał mnie zimny pot i czułam jak mi ktoś wkuwał igiełki od środka w skórę. Poleżałam i trochę się uspokoiło, po 15 minutach biegłam do toalety i zwymiotowałam... Wszelkie dolegliwości przeszły.

pytania: do wymiotów doszło po 8 h od przyjęcia- czy tabletka się przyjęła, czy te 3-4 h z opisu z ulotki jest jakby najpóźniejszym terminem na wchłonięcie się tabletki?

i czy któraś miała podobne objawy po pierwszych tabletkach?

Bo już sama nie wiem czy to działanie niepożądane czy się zatrułam ( że przeszło mi od razu jak zwymiotowałam) ;/

o rety, jakby każda tabletka miała tak działać to ja dziękuję za taką antykoncepcje, dobrze że to zatrucia a nie tabsy ;-)

Mamolka wspołczuję:confused: to Cię biedna wymęczyło:no: oby już nigdy wiecej sie to nie powtórzyło:no:

Co do antykoncepcji to ja rozważam zastrzyk:sorry2: ponieważ ostatnio miałam wielkiego stresa bo strasznie mi sie okres spóźniał a tak jak asjaa lecimy na gumkach :dry:
i szczerze to bym sie załamała jakbym tego okresu nie dostała:-(
A że tabsów nie mogę (z racji cholestazy) to moze taki sposób antykoncepcji był by dobry:dry:

Mamolka - jeśli możesz zmienic leki, to zrób to. Diana jest najgorszym wyborem, to lek starej generacji (dziwne, że jeszcze nie wycofali tego g... :szok:) Ma bardzo dużo działań niepożądanych - migrenowe bóle głowy, zatrzymywanie wody (ale takie poważne), obciąża nerki, wątrobę i znacznie zwiększa ryzyko zakrzepicy (no tak, wszystkie antytabsy zwiększają, ale diana w ogromnym stopniu).
Acha - powoduje tycie. Widziałam na własne oczy, dwie moje kumpele na studiach brały ( i już wtedy był to lek "wycofywany", a to było 10 lat temu:baffled:, ale widocznie jak się dobrze posmaruje, to się dalej pojedzie:dry:) i tyły w oczach. Jedna się nawet z tego cieszyła, bo chudzielec była niczym cwietka.

Jest sporo nowoczesnych 2-składnikowych antytabsów, czemu akurat Dianę dostałaś???:errr:

Teraz to dopiero zaczyna się stres. Wcześniej po pierwszym dziecku wpadka przyśpieszyła by tylko planowanego 2 dzidziusia. Ale w tym momencie wpadka i trzeci bobas to by był horror. Mój gin mnie pocieszył przy kontrolnym usg: w jajnikach czeka dużo jajeczek ;P. U mnie będzie spirala...za jakiś czas po zakończeniu karmienia. Tabsy odpadają bo jadłam je przez 8 lat i już mi w gardle się zatrzymywały

reklama
Ja po śluzie widze, zem płodna jak króliczyca się zrobiła ....Wcześniej płodny śluz to był cud...Ja to bym sie nawet cieszyła z wpadki teraz bo ja bym chciała 3 M nie bardzo a wpadka by problem rozwiązała ale nie w tej chwili!!!! Najwcześniej jak Flip bedzie miał dwa lata to wtedy nie byłaby horrorm..Teraz to u mnie zagrozenie żecie wiec oby nie!!!Mi pozostaja tylko gumki...Hormonów nie moge w żadnej postaci bo tyje, mam wahania nastrojów i ogólnie koszmarnie się czuje a na spirale brak kasy ech...Najlepiej szklanka zimnej wody zamiast ale krew nie woda ;-)

Do góry