reklama
Witam kobietki
2 miesiące temu, urodziłam córeczkę. Nie dawno byłam na wizycie u ginekologa, aby doradził jaki środek antykoncepcyjny zastosować - będąc mamą karmiącą piersią. Polecił mi założenie wkładki wewnątrzmacicznej (spirali). Troszkę się tego obawiam i szczerze mówiąc boję. Jeżeli któraś z was wie więcej na ten temat proszę o parę wskazówek.
POZDRAWIAM.
2 miesiące temu, urodziłam córeczkę. Nie dawno byłam na wizycie u ginekologa, aby doradził jaki środek antykoncepcyjny zastosować - będąc mamą karmiącą piersią. Polecił mi założenie wkładki wewnątrzmacicznej (spirali). Troszkę się tego obawiam i szczerze mówiąc boję. Jeżeli któraś z was wie więcej na ten temat proszę o parę wskazówek.
POZDRAWIAM.
temat antykoncepcji jest poruszany na głównym wątku oraz w specjalnie utworzonym wątku "antykoncepcja dla karmiących i nie tylko", tam sobie poczytaj o różnych sposobach antykoncepcji stosowanych przez nas
sylka_k
mama styczniowa 2008
a ja ma cerazette ale jeszcze nie zaczęłam brać bo nie wiem czy zaczekać do pierwszej@
czy normalnie znacząc barć. wie ktoś coś o tym?
czy normalnie znacząc barć. wie ktoś coś o tym?
katarzyna-joanna
styczniowa mama 2008
katarzyna-joanna
styczniowa mama 2008
poniewaz niekarmie juz piersia wiec bede brac tabletki. w pon.ide do ginka to mi przepisze mowil ze jasmin mi przepisze .wkladki wewnatrzmacicznej niemoge bo jestem po cesarce i moj ginek mowil ze mozna dopiero pol roku po cesarce.ale nawet jak by bylo wolno to i tak zdecydowalabym sie na tabletki
[[url=http://www.suwaczek.pl/]/url]
[[url=http://www.suwaczek.pl/]/url]
bylam u gina ...poniewaz mialam plamienie tygodniowe co sie okazalo miesiaczka a karmie piersia....to nic mi nie przepisala..jedynie gumki mozemy a ja im nie ufamchcialam wklladke bo boje sie brac cerazette -powoduje tycie i krwawienie ciagle albo wogole a to stresujacewkladka dopiero za pol roku ponoc moge wiec chyba sie zdecyduje na te kilka miesiecy na tabletki....
reklama
A co sądzicie o zastrzyku
Tabletek nie mogę, pól roku przed zajściem w ciąże z Celinką poroniłam. Zaszłam w ciąże stosując tabletki, ginekolog stwierdził, że na mnie nie działają, mówili że nie będe mieć dzieci, a ja w ciąże zaszłam:-):-):-):-). Teraz myślę o zastrzyku bo chcemy mieć jeszcze dziecko.
Tabletek nie mogę, pól roku przed zajściem w ciąże z Celinką poroniłam. Zaszłam w ciąże stosując tabletki, ginekolog stwierdził, że na mnie nie działają, mówili że nie będe mieć dzieci, a ja w ciąże zaszłam:-):-):-):-). Teraz myślę o zastrzyku bo chcemy mieć jeszcze dziecko.
Podziel się: