reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ANTYKONCEPCJA: po porodzie, dla karmiących i nie tylko :-)

reklama
Witam kobietki
2 miesiące temu, urodziłam córeczkę. Nie dawno byłam na wizycie u ginekologa, aby doradził jaki środek antykoncepcyjny zastosować - będąc mamą karmiącą piersią. Polecił mi założenie wkładki wewnątrzmacicznej (spirali). Troszkę się tego obawiam i szczerze mówiąc boję. Jeżeli któraś z was wie więcej na ten temat proszę o parę wskazówek.
POZDRAWIAM.

temat antykoncepcji jest poruszany na głównym wątku oraz w specjalnie utworzonym wątku "antykoncepcja dla karmiących i nie tylko", tam sobie poczytaj o różnych sposobach antykoncepcji stosowanych przez nas :tak::laugh2:

a ja ma cerazette ale jeszcze nie zaczęłam brać bo nie wiem czy zaczekać do pierwszej@
czy normalnie znacząc barć. wie ktoś coś o tym?

poniewaz niekarmie juz piersia wiec bede brac tabletki. w pon.ide do ginka to mi przepisze mowil ze jasmin mi przepisze .wkladki wewnatrzmacicznej niemoge bo jestem po cesarce i moj ginek mowil ze mozna dopiero pol roku po cesarce.ale nawet jak by bylo wolno to i tak zdecydowalabym sie na tabletki
[[url=http://www.suwaczek.pl/]/url]

bylam u gina ...poniewaz mialam plamienie tygodniowe co sie okazalo miesiaczka a karmie piersia....to nic mi nie przepisala..jedynie gumki mozemy a ja im nie ufam:baffled:chcialam wklladke bo boje sie brac cerazette -powoduje tycie i krwawienie ciagle albo wogole a to stresujace:sorry2:wkladka dopiero za pol roku ponoc moge wiec chyba sie zdecyduje na te kilka miesiecy na tabletki....

reklama
A co sądzicie o zastrzyku:confused:
Tabletek nie mogę, pól roku przed zajściem w ciąże z Celinką poroniłam. Zaszłam w ciąże stosując tabletki, ginekolog stwierdził, że na mnie nie działają, mówili że nie będe mieć dzieci, a ja w ciąże zaszłam:-):-):-):-). Teraz myślę o zastrzyku bo chcemy mieć jeszcze dziecko.

Do góry