reklama
naja
Fan(ka)
moje dziecko nieco juz starsze, ale się wtrącę..
karmiłam młodego nawet, gdy miałam 40st gorączki, przy zwykłym katarze, bolącym gardle, grypie żołądkowej.. nic go nie ruszało, a karmiłam go półtora roku. nigdy nie złapał najmniejszej infekcji. żadne maseczki nie były potrzebne, zresztą wydaje mi się, ze to bezcelowe. i tak matka jest z dzieckiem cały dzień. chucha zarazkami na malucha, krążą one w powietrzu, przewijacie dziecko, bawicie sie z nim.. nie przesadzajmy z tą sterylnością, bo i tak jej nie osiągniemy!
rozmawiałam z pediatrami - nie przestawać karmic to zasada nadrzędna. szanse na zarażenie dziecka - znikome, ze względu na przeciwciała w mleku. jedynie gdy bieżecie tabletki nie robi sie tego bez konsultacji z lekarzem, on decyduje, co można mamie karmiacej. srodki domowe - dozwolone.
i życzę zdrowia
karmiłam młodego nawet, gdy miałam 40st gorączki, przy zwykłym katarze, bolącym gardle, grypie żołądkowej.. nic go nie ruszało, a karmiłam go półtora roku. nigdy nie złapał najmniejszej infekcji. żadne maseczki nie były potrzebne, zresztą wydaje mi się, ze to bezcelowe. i tak matka jest z dzieckiem cały dzień. chucha zarazkami na malucha, krążą one w powietrzu, przewijacie dziecko, bawicie sie z nim.. nie przesadzajmy z tą sterylnością, bo i tak jej nie osiągniemy!
rozmawiałam z pediatrami - nie przestawać karmic to zasada nadrzędna. szanse na zarażenie dziecka - znikome, ze względu na przeciwciała w mleku. jedynie gdy bieżecie tabletki nie robi sie tego bez konsultacji z lekarzem, on decyduje, co można mamie karmiacej. srodki domowe - dozwolone.
i życzę zdrowia
mamaEmilki2005
Justyna,potrójna mama...
karmiłam młodego nawet, gdy miałam 40st gorączki, przy zwykłym katarze, bolącym gardle, grypie żołądkowej.. nic go nie ruszało, a karmiłam go półtora roku. nigdy nie złapał najmniejszej infekcji.
U nas dokładnie tak samo! 10 dni po porodzie miałam problemy z nerkami i dostałam zinnat doustny a potem zastrzyki. Cały czas karmiłam Emi mimo gorączki dochodzącej do 40 stopni.
Nie widzę przeciwwskazań do karmienia podczas infekcji - no chyba że przyjmuje się leki absolutnie wykluczające karmienie.
T
tynka
Gość
Mozesz karmic jak jestes przeziebiona bo w mleku przekazujesz dziecku swoje przeciwciala
Słoneczko_Ktosia
Fanka BB :)
ja byłam bardzo przeziebiona i pediatra powiedział karmic jak najbardziej ale brac tylko leki dla mam karmiacych .
L4dY-bIrd
doula
Karmienie nalży zaprzestać tylko jesli gorączka sięgnie 38,5 ...tak mi powiedział lekarz
reklama