reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Wyników genetycznych nie mam nadal...
Byłam dzisiaj na usg połówkowym i oczywiście musiało być coś pod górkę - pępowina dwunaczyniowa (a nie trzy) i torbielka na nadnerczu.... Reszta narządów ok, prawidłowo wykształcona. Dr powiedział że maluch zdrowy i mam się nie denerwować. Przerzuciłam pół internetu i jakoś nie mogę się nie denerwować. Mam ochotę krzyczeć i kląć!

reklama
Mam, mam, mam wyniki. Kariotyp prawidłowy!!!! dziewczynka!

na razie tylko przez tel, a nie na papierze ale już wiem :)
To jeszcze tylko muszę ochłonąć po porannym usg i zacznę się cieszyć :)

Moja koleżanka robiła sobie taki test robiony jak badanie krwi - NIFTY, taki dokładny jak amnio i miała wyniki po ok. dwóch tygodniach i nie było ryzyka dla dziecka i nie musieli ją kłuć tą igłą

Ostatnia edycja:
Dziewczyny
Kariotyp prawidłowy żeński!!!
Zdrowa córeczka!!!

6 tygodni horrrrrrroru,3 wizyty w szpiatlu w ciągu trzech dni,i wczoraj w końcu,aż sie poryczałam z tych emocji bardziej niż przed!!! Jestem taka szczęśliwa,w końcu...:-D:-)

Igatek cieszę się razem z Tobą:-):-)

kimagure - SUPER!!! wspaniałe wieści, nareszcie możesz odetchnąć!!!
czyli wczorajszy piątek nie był taki zły, przyniósł dwie cudowne wiadomości - nasze dziewczyny są zdrowe :)

mi jeszcze tylko ta cholerna pępowina spędza sen z powiek... mam nadzieje że przy prawidłowym kariotypie to po prostu taki model i już.

Model albo modelka jak na dziewczynkę przystało:-)Teraz w końcu możemy cieszyć się ciąża na "całego"mogę iść na zakupyyyyy:-D:-D

Ale super wiadomości :-D:-D:-D:-D Dziewczyny bardzo się cieszę z Waszego szczęścia :-D Teraz możemy wypinać do przodu nie biusty a brzuszki i śmiało w miasto :-D Wiem jaka to ulga po otrzymaniu takich dobrych wieści więc jeszcze bardziej jestem uradowana z Waszych wyników. Ja dostałam takiego poweru , że nie mogę uleżeć spokojnie w łóżku do 6 rano bo mam tyle rzeczy do zrobienia. Teraz to nawet uśmiecham się do zmywanych naczyń :laugh2:

reklama
Moja koleżanka robiła sobie taki test robiony jak badanie krwi - NIFTY, taki dokładny jak amnio i miała wyniki po ok. dwóch tygodniach i nie było ryzyka dla dziecka i nie musieli ją kłóć tą igłą

a gdzie to robila jak mozna wiedziec? i jak sie maja te testy do ciazy blizniaczej?

Do góry