Aśińska
Aktywna w BB
Droga sosenko musimy chyba mieszkać gdzieś niedaleko siebie bo i ja w poniedziałek byłam w Genomie u Pani doktro z tym samym problemem. W niedziele skończę 13tc badanie usg wyszło dobre nosek iest itd...ale biochemia wynik z usg 1:488 z krwi 1:74 więc stanowczo zanizony . Mam 39lat więc wiek u mnie tez gra dużą rolę , statystyki sa bezlitosne . Pani doktor czywiscie wyjeśniła nam wszystko powiedziała ze na 80% jest pewna ze dzidziuś będzie zdrowy mam dobry wywiad rodzzinny więc powinno być dobrze ale....ryzyko zawsze jest , pytała też czy zdecydowała bym się na amniopunkcję ale dla mnie to badanie nie ma większego sensu dlatego ze wynik nic nie zmieni , będe kochać obojętnie czy bedzie zdrowe czy chore . ustaliłyśmy ze nie będziemy robić amniopunkcji umówiłam sie na kolejnie badanie będzie ono w 19tc+.Dodam że będzie to nasze pierwsze dziciątko więc chcę uniknąć jakiego kolwiek ryzyka , straciłam juz jedno dziecko 15lat temu miałam martwą ciąże między8-9tc....Wiem ze to jest sprawa indwidualna każdej z nas, ze podjęcie decyzji jest niesamowicie trudne ja pisze co ja myślę i czuję i mam tylko nadzieję ze wytrwam do końca .