reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

reklama
No podobno az tak bo ja juz jestem w grupie kobiet od 36 - 40 lat. Lekarz mi powiedzial ze gdybym miala 26 lat to pewnie wynik bylby pawidlowy. Ale beta u mnie jest wyoka.

Hm. U mnie 99,5% szans na zdrowe dziecko. Mąż mówi że mam się uspokoić. Tylko ja nie potrafię sobie wytłumaczyć jak ktoś kto ma wyniki tak dobre że może zostać honorowym dawcą krwi i jedyne na co choruje to nadwaga... nagle okazuje się że może mieć chore dziecko.

Zobacz, 99% to prawie pewność !
A co do wyników, to niestety nie jest tak, że zdrowy rodzic = zdrowe dzieci. Nie jest tak prosto i dobrze. Z płodnością też tak nie jest. Schorowani też zasługują na zdrowe dzieci.

Ja podobnie. Nie wiem czy różni się mediana od MoM i jaka między nami zależność. Mnie genetyk tylko powiedzial, że gdybym miała betę do 2.5 MoM (a nie 4,35MoM) to wynik byłby zupełnie inny. Nie chciałam nikogo wprowadzić w błąd. Przepraszam ❤️

To ja już nie wiem jak to liczą , na moje to chybił trafił :(
No ale u mnie ta beta nie jest jakoś wysoka prawda ? Mieści się w normie :(
Nie mieści się w normie bo najlepiej jeśli wyniki biochemii są najbliżej wartości 1 (MoM). Także betę masz za wysoką i białko za niskie. Wyniki każdego badania przelicza się na medianę, więc bardzo wiele czynników ma wpływ.

reklama
Do góry