Madzik1000
Fanka BB :)
Badaliście swoje kariotypy?Nie nikt ani ode mnie ani od męża. Wypadek przy pracy jak to powedziala Pani genetyk.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Badaliście swoje kariotypy?Nie nikt ani ode mnie ani od męża. Wypadek przy pracy jak to powedziala Pani genetyk.
Tak wszystko jest poprawnie.Badaliście swoje kariotypy?
Ale sa bardzo lagodne wersje tej choroby. Zreszta na pewno wszystko na ten temat wiesz...Tak wszystko jest poprawnie.
Zespół turnera jest losowy, ani nasz styl życia na to nie wpływa ani wiek..
No niby tak, ale jest okropny strach czy z serduszkiem będzie dobrze czy z nerkamiAle sa bardzo lagodne wersje tej choroby. Zreszta na pewno wszystko na ten temat wiesz...
Ja przy Twoim ryzyku nie decydowałbym się na amnio tylko np na Nifty bądź Sanco. Moj lekarz mówił, że tak naprawdę to znacznie wyższe ryzyko jest jak mamy 1:100. Natomiast przy wyższość wartościach rzadko potwierdzana jest któraś z wad. Ja osobiście miałam amnio przy ryzyku 1:295 i wynik wyszedł prawidłowy. Mi popsuła wszystko wartość białka pappa 0,3 Mom. Reszta była w porządku.Ja mam ciążowa nadczynność tarczycy, co powodowało bardzo silne wymioty w pierwszym trymestrze. Ale z tego co zrozumiałam, to raczej jest skutkiem wysokiego poziomu HCG, a nie odwrotnie.
Wizytę u gina mam za tydzień, ale trochę wariuje czy aby na pewno wszystko u Młodej ok...
Paulina.zen ja bym z wynikiem 1:450 nie robiła dalszej diagnostyki. Na jakiejś podstawie to 1:300 jest uznane za podwyższone, więc Twój wynik jest ok moim zdaniem. A wiesz co głównie na niego wpłynęło? Markery usg, PAPPa czy wiek?
Ja mam połówkowe za tydzień i powiem szczerze, że pierwszy raz jestem w miarę spokojna. Amnio wynik prawidłowy, ostatnio byłam na normalnej wizycie i na usg było wszystko ok. Mały dokazuje w brzuchu, więc jestem dobrej myśliw 19 TC, w tym tygodniu mam i nie muszę mówić, że znowu się denerwuję....
Miałam nawet pytać czy też się tak denerwowałyście przed połówkowym czy ja już sobie wymyślam...
Tak tak, przepraszam coś się popsuło