reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Alimenty

Justynaz wczoraj mialam pierwsza rozprawe zacznij od tego:

Powódka: .....
zam. ...
działająca w imieniumałoletniego syna
..... zamieszkałego jw.

Pozwany: ....
zam....

Pozew o alimenty
W imieniu własnym oraz małoletniego syna .... wnoszę o:

1. Zasądzenie od ......, na rzecz .... tytułem alimentów kwoty 500zł (słownie: pięćset zł) miesięcznie płatnych z góry do dziesiątego dnia każdego miesiąca, na konto bankowe matki....., począwszy od dnia ...., z ustawowymi odsetkami w razie uchybienia terminowi płatności każdej z rat;

1. nadanie wyrokowi w części zasądzającej roszczenia alimentacyjne rygoru natychmiastowej wykonalności;
  2. o rozpoznanie sprawy także pod nieobecność Powodów;
  3. zasądzenie na rzecz powoda zwrotu kosztów postępowania, wg. norm przypisanych.
  4. nadanie wyrokowi klauzuli wykonalności;.

dopisz 5 punkt o zabezpieczenie powództwa ja niestety nie napisałam a mam kolejna rozprawe bo na tej nie godzilam sie na kowte jaka on proponuje (250) on nie godzil sie na moja i sedzina dala kolejny termin na luty a na ten czas kazala mi dolaczyc wniosek o zabezpieczenie powodztwa ;)

Uzasadnienie:
    opisz ile zarabiasz na co wydajesz rachunki itp ile kosztuje dziecko napisz to co wesz o ojcu dziecka ile on zarabia a ze nie chce placic itp
    Nie martw sie sie moj ex w ogole nie pracuje a w sadzie sie bronil tym ze sie uczy i sedzina zmieszala go z blotem ze jej to nie obchodzi ze nie pracuje ze ma placic i juz za kwote jaka zaproponowal rowniez mu sie oberwalo powiedziala nie bd placil ty beda placic twoi rodzice zyczyla mu zeby to ona wstawal w nocy karmil przewijal kapal wstawal z opuchnietymi oczyma i dostawal 250zl na dziecko synek zostal sie bez slowa a zaznaczam ze skubaniec wzial se adwokata i mamuske a ja biedna sama ;/ sedzina pytala ile zarbiaj jego rodzice a tytm sie pogrzebal bo wcale nie tak malo ;) ja mialam ze soba cala teczke papierow ile zarabiam Ty piszesz ze nie masz pracy a wiec zalatw zaswiadczenie z urzedu pracy i to koniecznie ;) mialam kartke na ktorej napisalam ile kosztuje mnie maly na miesiac wyszlo ze 800-900zl a ma dopiero 2m takze wszystko zalezy od Cb zbieraj paragony wszystko co sie da!!!!!!

a na sam koniec w pozwie napisz zalaczniki w moim przypadku to zupelny akt urodzenia malego bo nie bylismy malzenstwem rachunki zaswiadczenie o zarobkach o odpis (kopie) pozwu ;) musisz miec dwa egzemlarze Twojego pisma oba dajesz do sadu ;)

Wolałabym by albo wklejane były porządne wzory albo żadne. W tym przypadku lepiej dla autorki wątku lepiej by było gdyby nie skorzystała z zaproponowanego szablonu.

reklama
  1. Zasądzenie od ......, na rzecz .... tytułem alimentów kwoty 500zł (słownie: pięćset zł) miesięcznie płatnych z góry do dziesiątego dnia każdego miesiąca, na konto bankowe matki....., począwszy od dnia ...., z ustawowymi odsetkami w razie uchybienia terminowi płatności każdej z rat;

1. nadanie wyrokowi w części zasądzającej roszczenia alimentacyjne rygoru natychmiastowej wykonalności;
  2. o rozpoznanie sprawy także pod nieobecność Powodów;
  3. zasądzenie na rzecz powoda zwrotu kosztów postępowania, wg. norm przypisanych.
4. nadanie wyrokowi klauzuli wykonalności;.

To ile jest tych punktów?
Czy punkt 1 (drugie 1) oraz 4 powinny współwystępować?
Kim są "powodowie"? I ilu ich jest?
Co to są "normy przypisane"?

No z tymi punkatami rzeczywiscie zaszla pomylka, przepraszam ;/ a czy moglaby Pani mi odpwiedziec na pytanie o zabezpieczenie powodztwa, wyzej opisywalam o co mi konkretnie chodzi z gory dziekuje ;)

Do góry