reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Alergie

kurde normalnie masakra,szkoda malenstwa.no ale pocieszenie w tym ze moze wiekszosc tych alergi do 3 roku życia przejdzie.
ewka tez prawie od urodzenia na zyrteku + fenistil przeciwswiądowo bo ma jeszcze
AZS.
gdzies widziałam jakies takie urządzenia do mieszkania które "utylizują" roztocza. nie szukaliscie czegos takiego?
a na komary polecam raid do kontaktu. u nas okno cały czas otwarte i nawet pół komara sie nie uchowa, wszystko zdycha albo ucieka od razu. naprawde fajna sprawa.

reklama
a ten rajd zapach ma bo tez nie moze wdychac niektorych rzeczy draznia jej no i psika nie patrzylismy widzisz podsunelas mi myusl,dzieki

Aga a materac dla alergikow gdzie kupilas czym sie rozni i ile kosztuje?pozdrawiam
kupiłam (nie ja,dziadek małżona zasponsorował)w sklepie z materacami, na oko to sie niczym nie rózni tylko ponoc jakies wypelnienie jest specjalne.nawet nie wiem ile dali bo nie chcieli sie przyznac.
a ten raid musisz zobaczyc w sklepie, bo sa zapachowe i nie

Pati ja nie wiem czy w Polsce sa, ale tutaj czesto stosuje sie filtry powietrza w domu gdzie dzieciaczki maja alergie na kurz. Sa dosc duze i zajmuja miejsce, ale dzialaja swietnie i sa bardzo rekomendowane dla dzieci z duzymi alergiami.

dzieki Aga ,sama widzisz co trzeba robic ,zeby jej pomoc a niektorzy mowia ze jestem nadopiekuncza!!!!!!!!!!!!:-(
Co do moskitiery to chodzi Ci o baldachim czy takie cos jak pielucha?bo baldachim odpada zbiorowisko kurzu , w oknie mam zalozona moskitiere a i tak wleca jak sie drzwi otwiera jak zaplacze w nocy:tak:

A te filtry musze pomyslec nad tym warto by bylo tyle ,ze mam malo miejsca a ponoc to duze jest

reklama
dzieki Aga ,sama widzisz co trzeba robic ,zeby jej pomoc a niektorzy mowia ze jestem nadopiekuncza!!!!!!!!!!!!:-(
wielu ludzi sobie nie zdaje sprawy jak uciązliwą przypadłoscia jest alergia,tym bardziej dla tak maleńkiego dziecka które nie rozumie tego co sie z nim dzieje, czuje tylko ze boli, swedzi,cieknie z noska i oddychac nie mozna.
mi tez tesciowa powiedziała ze przesadzam chyba(ma koty w domu)bo jak sie ewa przyzwyczai do tego latajacego wszędzie sierściucha to jej nic nie bedzie,tylko ze taka zaniedbana alergia moze sie zamienic w astme na całe zycie

Do góry