reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Alergia na mleko matki.

zbuntowana

Zaangażowana w BB
Czy któraś z mam na forum miała takie podejrzenie u swojego dziecka? Stwierdzoną alergię dziecka na jej pokarm?
Jak wygląda diagnostyka i czy końcczy się to odstawieniem od piersi?

reklama
A skąd takie podejrzenie,że coś jest nie tak?
Ja ekspertem nie jestem,ale może być tak że dzidziuś ma alergię np. na mleko krowie, które Ty zjadasz. Znany mi sposób na sprawdzenie czy dziecko ma alergię to eliminacja z diety mamy tego co algizujące i obserwacja czy jest poprawa. Najlepiej zanim zaczniesz coś zmieniać skonsultuj się z pediatra.

Ostatnia edycja:
Ja miałam. I w związku z tym musiałam przegotowywać pokarm przez tydzień, po czym okazało się, że jednak to nie mleko było alergenem tylko buraki, które jadłam, a których nikt nie podejrzewał, że mogą wywołać taką reakcję.

Byłam u pediatry. Kupki ze śluzem non stop.
Przez święta żyłam o ryżu, bułce z masłem i wodzie mineralnej. Po kilku dniach takiej diety dzidzie nadal bolał brzuszek więc pediatra stwierdziła że możliwa jest alergia na białko które znajduje się w moim mleku. ( Nabiał odstawiłam )
No ale zobaczymy po testach które będą nie wiem kiedy.. :/

A długo stosowałaś tak restrykcyjną dietę? Podobno niektóre alergeny mogą się utrzymywać nawet 2-3 tyg. Dzidziuś przybiera na wadze?

Nie wiem o jakiej alergii na mleko matki mowa... Może chodzi ci o laktozę? Polecam poczytać (i ogólnie dużo wiedzy na tym portalu)
Nietolerancja laktozy | mleczne wsparcie

Ile ma dziecko? Jak dużo tego śluzu? U małych niemowląt często występują bóle brzuszka, czy śluz w kupce głównie z powodu niedojrzałości układu pokarmowego - nie koniecznie alergii czy nietolerancji. A próbowaliście podawać delicol lub jakiś probiotyk?

Moja siostra się z tym borykała. Dziecko uczulone na jej pokarm i ogólnie na białko. Najpierw była walka o karmienie piersią, ale mała ciągle płakała, kolki non stop, nawet przez sen płakała, więc była dieta eliminacyjna matki... Nic nie dało. Przestawienie na mm - nic nie dalo. Przestawienie na mm bez laktozy - nic nie dało. Obecnie dziecko jest na aminokwasach, choć z racji wieku dostaje je coraz rzadziej, bo coraz wiecej rzeczy może jeść. Oczywiście testy alergiczne, konwencjonalne, u tak małych dzieci mogą dawać zafałszowane wyniki i w testach z krwi nic nie wyszło. Dopiero pomogło zastosowanie biorezonansu magnetycznego, który wykazał na co dziecko jest uczulone i pozwolił poodczulać alergeny, dzięki czemu dziecko zeszły wszystkie okropne wysypki i wreszcie może spokojnie funkcjonować, nie płacze, jest spokojniejsza. Polecam poszukać u siebie w mieście lekarza zajmującego się biorezonansem magnetycznym.

Rijanna, ja jako dziecko byłam tym odczulana. Dzięki tej metodzie jem gluten, mleko, mogę mieć zwierzęta w domu, a w czasie pyleń nie muszę przyjmować leków przeciw alergicznych.
Dodam także, że w brew opiniom co niektórych zacofanych lekarzy uważających wyniki biorezonansu to jedynie siła sugestii, powiem, że metodą tą bardzo skutecznie z alergii wyprowadza się zwierzęta, których przecież nie da się zasugerować :)

reklama
Pediatra mnie wysłałą do alergolog z miesięcznym dzieckiem.
Alergolog powiedziała że ona może tylko mleko inne wypisać ( po Bebilonie miał zatwardzenie) i nic więcej wręcz zdziwiła się czemu pediatra tego nie zrobiła. Bo testy dopiero jak będzie miał skończony rok.
Robią ze mnie idiotkę Ci lekarze. Jechałam przez pół miasta aby załatwić szybki termin, nastepnie z malym dzieckiem tramwajem na wizytę...

EwaMi aminokwasach, chodzi o jakieś specjalne mleko?

Elenna moja dieta trwała 5 dni

Megami śluz był w każdej kupce.

Ostatnia edycja:
Do góry