reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ale to juz było....czyli kwietniowe archiwum

...obiecany przepis...

krem z cukinii z wedzonym lososiem

4 cukinie
2 cebule
500 ml wywaru jarzynowego
1 kubeczek rama cremefine
1 zabek czosnku
200 g wedzonego lososia
1 "lyk" bialego wina

cebule i czosnek podsmazyc na oliwie,nastepnie dodac drobno pokrojona cukinie-podsmazyc.dodac wywar jarzynowy (lisc laurowy,tymianek,przyprawy)gotowac ok.15-20 min.(1/2 wywaru mozna zastapic mlekiem bedzie bardziej kremowy smak).przed zmiksowaniem wyciagnac listek,dodac rama cremefine,wino(mozna zastapic sokiem z cytryny)
lososia (mozna zastapic serano)pokroic w paseczki,dodac do zupy,kleks ramy,posypac zielenina...smacznego:o)

reklama
Naprawdę. Zauważył to mój mąż, a później i ja z mamą. Myślę, że dzidziuś się przekręcił i to dlatego. Wcześniej miałam dość dużą piłeczkę, więc widać to gołym okiem. Bo jem przecież tak samo ;-)

DSCN2014 modified.jpg 21 tydz. Powolutku rośniemy z synalkiem :)

mitaginka- ja też bym bardzo chciała...;-)pewnie już niedługo się doczekamy i jeszcze dadzą nam te brzuszki popalić:-)

cocosova- śliczny brzusio:tak:

reklama
Do góry