reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Aktywność w ciąży i wielki powrót do formy po niej :-)

Kigolinka masz racje, jak ja zalowalam w czasie porodu ze w ciazy nie bylam aktywna, moja kondycja byla na poziomie 0
oczywiscie nie dotyczy kobiet, ktore maja lekarski zakaz

reklama
Mnie położna powiedziała, że aktywność aktywnością ale wiele dziewczyn od początku do końca porodu chce leżeć a nie ma co ukrywać, że wystarczy pospacerować albo poskakać na piłce to od razu i szybciej się rozwarcie zrobi i dziecku łatwiej zejść niżej :-)

Kigolinka masz racje, jak ja zalowalam w czasie porodu ze w ciazy nie bylam aktywna, moja kondycja byla na poziomie 0
oczywiscie nie dotyczy kobiet, ktore maja lekarski zakaz

a przed ciaza bylas aktywna ? bo dla mnie ma to dosc sporo wspolnego :) ktos kto i przed nie robil nic to i w ciazy pewnie tez nie bedzie wiec kondycja ta sama :) a kondycji nie wycwiczysz w ciazy , bo do tego to juz wieksze cwieczenia potrzebne sa , ktore w ciazy nie za bardzo zebysmy robily ... dla mnie ktos kto nie robil nic wczesniej raczej nawet nie powinien w ciazy zaczynac sie forsowac i cwiczyc kondycje
ale to moje zdanie :))

pilke mam :) kupilam jeszcze przed ciaza ( a moze juz nawet bylam w niej , ale nie wiedzialam ) w Lidlu za niecale 5 euro
fajna sprawa polecam :) no i pozniej podobno pomaga wlasnie na rozwarcie czy obnirzenie sie glowki :)

Mnie położna powiedziała, że aktywność aktywnością ale wiele dziewczyn od początku do końca porodu chce leżeć a nie ma co ukrywać, że wystarczy pospacerować albo poskakać na piłce to od razu i szybciej się rozwarcie zrobi i dziecku łatwiej zejść niżej :-)
o jak ja chcialam poruszac sie na porodowce, chociaz postac, byle w pozycji pionowej, niestety kazaly lezec przez co skurcze byly bardziej bolesne
a przed ciaza bylas aktywna ? bo dla mnie ma to dosc sporo wspolnego :) ktos kto i przed nie robil nic to i w ciazy pewnie tez nie bedzie wiec kondycja ta sama :) a kondycji nie wycwiczysz w ciazy , bo do tego to juz wieksze cwieczenia potrzebne sa , ktore w ciazy nie za bardzo zebysmy robily ... dla mnie ktos kto nie robil nic wczesniej raczej nawet nie powinien w ciazy zaczynac sie forsowac i cwiczyc kondycje
ale to moje zdanie :))

pilke mam :) kupilam jeszcze przed ciaza ( a moze juz nawet bylam w niej , ale nie wiedzialam ) w Lidlu za niecale 5 euro
fajna sprawa polecam :) no i pozniej podobno pomaga wlasnie na rozwarcie czy obnirzenie sie glowki :)
zupelnie sie z toba zgadzam
ktos kto nie cwiczyl wczesniej nie powinien zaczynac w ciazy bo moze sie przeforsowac
jedynie spacery dla leniuszkow

ja mimo szczerych checi jeszcze nic nie zaczelam robic.... bo na wszystkie ciezarne zajecia przyjmuja dopiero od ktoregos tam tygodnia. W weekend ma do mnie baka od yogi dzwonic, zeby ustalic termin w ktorym moge dolaczyc do grupy :-)

ja wczesniej to tylko plywanie i Tamilee robilam :)
a teraz troche jogi zeby sie nie zastac calkiem , a pozniej plywanie , ale juz w morzu nie chce isc na basen skoro mam morze pod nosem
pozniej chce z dzidzia chodzic jakos po 4 miesiacu :)

reklama
Do góry