reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Aktywna przyszła mama, czyli sport w ciąży

Miasto
Warszawa
drogie przyszłe Mamy, chciałabym poruszyć temat aktywności fizycznej w ciąży. Chciałabym poznać Wasze opinie na temat ćwiczeń w ciąży, odpowiedniego zywienia itp.

ja jestem niezwykle aktywną sportowo osobą i strasznie trudno było mi przyjąć do wiadomości, że od teraz zwalniam tempo. Przed ciążą trenowałam crossfit - indywidualnie z trenerem. 3 razy w tyg. Przez pierwszy trymestr zupełnie odpuściłam ćwiczenia. od drugiego trymestru wróciłam do ćwiczeń z trenerem, ale w mocno zmodyfikowanej formie. Niemniej nadal spotykam się podczas ćwiczeń ze zdziwionymi sopjrzeniami, że jestem w ciąży i "TAK" ćwiczę.

A co Wy na to? jak wygląda Wasza aktywność w ciąży?

reklama
Hej.właśnie rozpoczęłam 36 tydz. I też przed ciążą byłam bardzo aktywna. To moja 3 ciąża, czułam się dobrze, więc postanowiłam w miarę możliwości nie zwalniać tempa. Do 7 miesiąca regularnie cwiczylam. 2x w tyg zumba, siłownia choć zmodyfikowałam trening i bieganie

Mój lekarz na początku był przerażony, potem jednak pogodził się z tym że ma wariatna pacjentkę i dał spokój. ..mało tego teraz mi mówi że powinnam być wzorem

Teraz już tylko zumbuję 2x w tygodniu I nie jest to takie szaleństwo jak kiedyś ale sprawia mi niesamowitą frajdę więc jeśli tylko nie ma przeciwwskazań to polecam☺

wszytko zależy od stanu zdrowi mamy, ja nie miałam przeciwwskazań i chodziłam raz w tygodniu na basen i 2 ray na fitness.

Ja znam mamę która jeszcze dzień przed porodem jezdzila na rowerze.
O ile ciąża nie jest zagrożona można ale bez szalenstw.
Ja jeździłam do pracy rowerem do puki nie dowiedziałam sie, że będą blizniaki. :(

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej Dziewczyny :)
Jestem obecnie w 20 tyg ciąży. Regularnie 2-3 razy w tyg chodzę na basen, codziennie spaceruję. Nie pracuję zawodowo, ale zajmuję się też domem, więc leżę też plackiem ale i staram się być aktywna. Przed ciążą ćwiczyłam w domu, pływałam i regularnie co drugi dzień biegałam, ale mam zakaz biegania w ciąży więc staram się nadrabiać basenem :p
Mam pytanie do dziewczyn, które już rodziły. Czy Wasza aktywność spowodowała, że poród był szybszy? mniej bolesny? krócej trwał?

dzisiaj mija 38t 1d a ja codziennie smigam na rowerze. Duzo spaceruję. Chociaz teraz chodzę raczej tiptopkami bo młody ma bardzo nisko glowke i czuje jak uciska.

reklama
Pilaga zazdroszczę i podziwiam! :) ja jestem w prawie 29 tyg i czuję już jak ciężej mi cokolwiek robić, ale nie rezygnuję z basenu i spacerów :)

Do góry