reklama
fiolka
Mamy październikowe 2007
Odciąganie odciąganiem, ale żeby to zrobić trzeba najpierw zmniejszyć obrzęk i wtedy naprawdę najlepsze są liście kapusty:-)
Kaczusia
Melciowa mama :)
Powiedzcie mi czy wogole ma sens kupowac ten laktator Moja tesciowa twierdzi ze absolutnie nie, ze to totalnie zbedne i wogole. Tu w aptekach mozna sobie wynajac laktator elektryczny za 2 € na tydzien i sie zastanawiam czy nie lepiej niez kupowac. jak dlugo to sie przydaje? Caly czas jak sie karmi czy tylko na poczatku by wyregulowac?
RENIFER_24
M-X'07, W-IX'09
Kaczusiu ja kupiłam, ale jakbym mogła wynając elektryczny za 2 euro na tydzień to bym na pewno wynajeła... możesz zobaczyc jak sie sprawuje, w jakim zakresie Ci sie przydaje i jeśli uznasz go za niezbędny i potrzebny a bedzie Ci sie opłacać go kupowac - to kupisz... ale i tak uważam ze bardzo tanio go u
Ciebie wynajmują...
Ciebie wynajmują...
Sunrise
Mamusia Adasia i Kingusi
Kaczusiu wydaje mi się, że to kwestia Twoich "przekonań". Ja takie urządzenie wolę mieć własne, sterylne, przez nikogo wcześniej nie używane. Dlatego zakupiłam sobie nowy laktator.
Na pewno przydaje sie na początku do "wyregulowania" laktacji, ale moja koleżanka ma dwójkę dzieci i oboje wykarmiła piersią ale tylko i wyłącznie przy pomocy laktatora. Piły przez rok mamine mleko odciągnięte do butelki. Dzieciaki poraniły jej sutki i dlatego zdecydowała na taką formę karmienia nie rezygnując z karmienia piersią...
Na pewno przydaje sie na początku do "wyregulowania" laktacji, ale moja koleżanka ma dwójkę dzieci i oboje wykarmiła piersią ale tylko i wyłącznie przy pomocy laktatora. Piły przez rok mamine mleko odciągnięte do butelki. Dzieciaki poraniły jej sutki i dlatego zdecydowała na taką formę karmienia nie rezygnując z karmienia piersią...
Kaczusia
Sunrise wlasnie mam troche podobne odczucia, ze wolalabym miec swoj, sterylny.
Widzialam tez w sklepie takie silikonowe ochraniacze na brodawki, takie jak by smoczki, ze niby dziecko pije z piersi ale przez smoczek :-) czy ktoras to stosowala?
Jak na wszystko w Belgii i na laktator musze czekac nawet kilka tygodni wiec musialabym zamowic teraz by miec po porodzie, dlatego nie wiem co zrobic.
Widzialam tez w sklepie takie silikonowe ochraniacze na brodawki, takie jak by smoczki, ze niby dziecko pije z piersi ale przez smoczek :-) czy ktoras to stosowala?
Jak na wszystko w Belgii i na laktator musze czekac nawet kilka tygodni wiec musialabym zamowic teraz by miec po porodzie, dlatego nie wiem co zrobic.
Kaczusiu mi sie wydaje ze te nakladki plastikowe to sa do ksztaltowania sutka i brodawki jesli masz np wklesla, ale moze sie myle.
A co do laktatora to slyszalam ze czasem wogole sie nie przydaje, czasem na sam poczatek, a czasem jest bardzo przydatny. U nas wypozyczenie takiego sprzetu jest drogie i sie nie oplaca ale za 2euro to ja bym pewnie na poczatek wypozyczyla a jesli okazalby sie przydatny kupila sobie swoj. Ja nie kupowalam tylko od kolezanki pozyczylam...
A co do laktatora to slyszalam ze czasem wogole sie nie przydaje, czasem na sam poczatek, a czasem jest bardzo przydatny. U nas wypozyczenie takiego sprzetu jest drogie i sie nie oplaca ale za 2euro to ja bym pewnie na poczatek wypozyczyla a jesli okazalby sie przydatny kupila sobie swoj. Ja nie kupowalam tylko od kolezanki pozyczylam...
reklama
Kaczusia
O takich nakladkach myslalam
nakladki link
nakladki link
Podziel się: