reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ach śpij kochanie...

A chyba ze dwie noce temu krecił sie przez sen i mowił "nie,nie,nie...".Czyzby dzieciaki zaczynały miec złe sny?Moze mu sie sni,ze nie chce mu czegos dac:-:)blink:.
Napewno nasze dzieciaczki już śnią, śnią nawet dzieci w życiu płodowym - to zostało zbadane :tak: A Oli wczoraj nad ranem przez sen mówiła "kulula kulula" - musiała śnić jej się zabawa piłką.

Co do drzemek, to Oliwce jak dotąd zdarzył się chyba 1 dzień bez snu, ale marudziła tego dnia strasznie, tak więc na szczęście ona potrzebuje snu w dzień jeszcze. Natomiast niewiele jej trzeba, żeby się zregenerować, pół godziny - godzinka w ciągu dnia starczy. Jak śpi dłużej lub za późno sobie tę drzemkę zrobi, to wtedy ma kłopoty z pójściem spać o przyzwoitej godzinie wieczorem.

reklama
Konrad spi raz od prawie pol roku;-).Nie wytrzymałby jednak calego dnia bez drzemki:no:(okolo 3 godz).

Emilka wstała po 8:00 o 11 poszła spać i teraz się obudziła ;-) ciekawe o której mi na noc zaśnie :baffled:

A Filip dziś marudzi...wczoraj zasnął om23:30, dzis o 8 wstał, poszedł o 12 spać i spał tylko 1,5 godziny.....:baffled::baffled::baffled: i miałczy co chwila...

Ciekawe jaka mnie czeka nocka :confused: bo Oli zupełnie dziś poprzestawiała sobie spanie. Po pierwsze rano obudziła się o 8, wypiła swoje 120 ml mleka (zawsze tyle pije) a potem jeszcze zachciało jej się cyca, dałam jej w łóżku, zasnęła przy nim i spała do 11 :szok: Nie ukrywam, że ja razem z nią :-D W ciągu dnia nie zasnęła potem wcale, za to padła nam w samochodzie jak wracaliśmy od teściów przed 20tą. Tak mocno zasnęła, że nie budziliśmy jej wcale, na śpicha Tomek ją przyniósł do domu z samochodu, na śpiąco jej przebrałam pieluchę i ubrałam piżamę, no i śpi cały czas. Także dziś poszła wyjątkowo spać bez kąpieli.

Może Oliwka zmęczona i pośpi do rana.Oby!
Kuba dziś po zastrzyku spał 3 godziny(jak zwykle),ale juz o 19.00 marudził.Mimo wysypki spał w miarę,troche sie wiercił,ale spoko.:tak:

Nie no...Filip tak mało spał ostatnio, ze teraz zasnął mi prawie na stojąco..i to o 10:40....nie wiem jak dalej będzie spał...

reklama
u nas dzi9s nocka fatalna, LAila budzila sie co chwile stekajac i jeczac..za zimno raczej jej nie bylo, za cieplo tez nie, moze brzuszek a moze zabki..sama nie wiem...:-:)baffled:

Do góry