reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ach śpij kochanie...

12 godzin snu :confused::confused: a co to takiego :szok:
mogę tylko pomarzyć, mi wystarczy 4 godzinki, ale to chyba też nieosiągalne!
no trudno, jakoś trzeba z tym żyć, najważniejsze, że nasze dzieciaczki są zdrowe :tak::tak:

reklama
Ja dziś po okropnej nocy. Znów Oli stękała i popłakiwała przez sen co chwilę, takich pobudek było conajmniej kilkanaście. Niektóre z Was pisały, że tak się Wam dzieciaczki zachowywały jak zab wychodził, ale ja tam żadnego zęba nie widzę :no: Jestem padnięta. Dopiero rano mi się przypomniało, że mam Viburcol w apteczce. Jak znowu nocka się powtórzy to wypróbujemy, czy to cudo w ogóle działa.

Mój kręsgosłup na tym na szczęście nie cierpi, bo ja w ogóle nie wstaję, Oli leży koło mnie i wystarczy ją pogłakać po policzku lub cyca wywalić.
A Ty Karolina za każdym razem wstajesz :confused::shocked2: No to już zupełny koszmar :sick:

Boze, u nas tez okropna noc. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Kilkanascie pobudek . Najgorsze jest to ze moj kregoslup juz tego nie wytrzymuje.

współczuję Karolina - tez miałam problemy z kręgosłupem od dźwigania mojego szkraba, zafundowałam sobie kilka masaży kregosłupa i jest o niebo lepiej - polecam

u nas juz lepiej, bo Hubek przedłużył sobie spanko od trzech dni do 7.30, a przedtem bywało różnie, bo i o 6.15 się budził, a teraz godzinkę dłuzej mogę pospać sobie :-)
no i w nocy tylko 1 lub dwie pobudki

Mój kręsgosłup na tym na szczęście nie cierpi, bo ja w ogóle nie wstaję, Oli leży koło mnie i wystarczy ją pogłakać po policzku lub cyca wywalić.
A Ty Karolina za każdym razem wstajesz :confused::shocked2: No to już zupełny koszmar :sick:

Wstaje, ale tylko po to by dac jej drugiego cyca, bo Milka spi ze mna. Tak wiec w nocy spie i z jednej i z drugiej strony lozka. poza tym zeby dac Milce cyca, to musze troszke wygiac kregoslup, bo inaczej dziecko mi sie udusi w cycu i to pewnie od tego kregoslup mi siada. nie wiem czy dobrze to opisalam, ale juz ze zmeczenia to nawet nie moge skoncentrowac sie na tym co pisze.

No tak, rozumiem o co Ci chodzi. Ja też przekładam Oliwkę raz z jednej raz z drugiej strony, ale ułożyć się jakoś mi udaje na tyle wygodnie, że Oliwkę cyc nie przydusza a mi leży się całkiem wygodnie, choć też odginam się do tyłu trochę.

Kurcze, mój kręgosłup też czasem się odzywa, ale jeszcze jakoś daję radę.
Jasiek usypia w swoim łóżeczku, ale budzi się między nami. Bardzo często się budzi i oczywiście chce cyca. Przy tym strasznie wierzga nogami. Ile to ja już razy dostałam z pięty w brzuch... a wcale nie jest to przyjemne.

Mi Weronika tez budzi sie kilka razy w ciagu nocy najczesciej pic jej sie chce i raz pobudka na butle ale takie wstawanie naprawde moze byc meczace:baffled:Bywaja takie noce ze nawet trzeba w ciagu godziny wstac do niej z 4 razy bozie jak ja bym chciala zeby ona przespala cala noc juz nie bede wybredna no z jedna czy 2 pobudkami tez by bylo super :tak::tak::tak:

reklama
Do góry