reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Acard

Ok. To daj znać jutro co i jak. Trzymam kciuki. Zrób sobie rano jeszcze badanie hcg i powtórz w sobotę. Będziesz mieć wyniki to będziesz na 100% wiedzieć czy rośnie czy spada- lekarz ci tego nie powie
Dobrze, dam znać :)
Wiesz, że najlepsze jest to że wczoraj nie chcieli mnie przyjąć w prywatnym laboratorium? Bo mogę mieć covid . Fakt mogłam tego nie mówić bo siedzę już w domu drugi tydzien i właściwie nie mam objawów, ale chciałam być odpowiedzialna i poinformowałam.

reklama
Dobrze, dam znać :)
Wiesz, że najlepsze jest to że wczoraj nie chcieli mnie przyjąć w prywatnym laboratorium? Bo mogę mieć covid . Fakt mogłam tego nie mówić bo siedzę już w domu drugi tydzien i właściwie nie mam objawów, ale chciałam być odpowiedzialna i poinformowałam.
Współczuje. To jest masakra co się teraz u nas dzieje w kraju. Wybacz że nie odp. ale musiałam wyjść. Ok ja uciekam robić kolację. Daj koniecznie jutro znać. Buziaki 😘

Polianno ja bralam w ciazy z corka i teraz tez od poczatku to prawdopodobnie jemu zawdzieczam zycie córciaka i ta ciaze.
Zmniejsza krzepliwość krwii..lepiej krąży szczególnie przez łożysko ktore sama mam grube.
a w 3 trymestrze nie zaleca sie ze wzgledu na poród..i możliwe duze krwawienia..mi od 36 tyg ciąży zmienił gin acard na fraxyparyne w zastrzykach.
Ja mam zalecone do 36 tc, a w poprzedniej do
35
A mi napusala by brac do 35 w (36)wuec nue wiem;dzus wchodze w 36tydz i nie wiem czy mam brac nadal...

Ciekawe co mi powie mój ginekolg, kiedy po teście PAPP-A wyszło, że mam brać acard, a ja jestem uczulona na kwas acetylosalicylowy.
W razie czego biorę czosnek w kapsułkach, on też rozrzedza krew tylko jest rozwleczone w czasie.
Nie wiem czy zaglądasz jeszcze na forum, ale jeśli tak, to jestem bardzo ciekawa co polecił Ci gin?

Witam jestem w okolo 13 tygodniu ciazy lekarka przepisala mi neoparin 0.4 i acard i dodatkowo biore jeszcze insuline bo mam problem z cukrzyca czy ktos wie dlaczego acard i neoparin? I jak dlugo brac acard bo mi nic nie powiedziala

Witam jestem w okolo 13 tygodniu ciazy lekarka przepisala mi neoparin 0.4 i acard i dodatkowo biore jeszcze insuline bo mam problem z cukrzyca czy ktos wie dlaczego acard i neoparin?

Witam jestem w okolo 13 tygodniu ciazy lekarka przepisala mi neoparin 0.4 i acard i dodatkowo biore jeszcze insuline bo mam problem z cukrzyca czy ktos wie dlaczego acard i neoparin?
Przyczyn może być wiele, ryzyko zakrzepu, gorzej wyglądające łożysko, słabe przepływy, wady pępowiny, mała waga płodu, a czasem zapobiegawczo nawet dają lekarze... Może robiłaś badania krwi i wyszło coz z krzepliwością?

Musisz sie niestety twojego lekarza zapytać.

Przyczyn może być wiele, ryzyko zakrzepu, gorzej wyglądające łożysko, słabe przepływy, wady pępowiny, mała waga płodu, a czasem zapobiegawczo nawet dają lekarze... Może robiłaś badania krwi i wyszło coz z krzepliwością?

Musisz sie niestety twojego lekarza zapytać. Kazali mi zrobic usg z testem pappa czy jak to sie nazywa

reklama

Musisz sie niestety twojego lekarza zapytać.
Ogolnie tez mi nie powiedIala do kiedy brac acard boje sie bo to moja 1 ciaza

Do góry