reklama
Dziewczyny, jak brałyście acard i heparynę tzn jaka przerwa była między acardem a heparyna?
Nie musi być w ogóle przerwy.
Jestem w szoku ile tu osób bierze acard rano lub w ciągu dnia.
Acard w ciąży bierze się przed pójściem spać (jest mnóstwo dostępnych publikacji nt temat). Zastrzyki z heparyny obojętnie o której godzinie. Nie na odwrót.
Ja zastrzyki robię ok 16-17, acard przed samym spaniem.
Margola1986
Fanka BB :)
Ja biorę zastrzyki koło 19-20. Jak to zrobić żeby się przestawić na rano. Nie brać dawki na noc czy jak
Rumuneska
Wziac na noc i kolejna rano tak mi kazala lekarka mimo duzej dawki bo 0,8.Ja biorę zastrzyki koło 19-20. Jak to zrobić żeby się przestawić na rano. Nie brać dawki na noc czy jak
bleucoco
Ja dostałam zalecenie brać 1x150 mg wieczorem. Skoro ma być przed spaniem, a zaczęłam cierpieć na bezsenność i zasypiam około 3.00, to wg Ciebie o której powinnam to brać? Niestety mimo wszystkich prawidłowych wyników wyszły mi jakieś nieprawidłowe „średnie” przepływy między łożyskiem a macicą (samo PI w normie)Nie musi być w ogóle przerwy.
Jestem w szoku ile tu osób bierze acard rano lub w ciągu dnia.
Acard w ciąży bierze się przed pójściem spać (jest mnóstwo dostępnych publikacji nt temat). Zastrzyki z heparyny obojętnie o której godzinie. Nie na odwrót.
Ja zastrzyki robię ok 16-17, acard przed samym spaniem.
Ja biorę jak kładę się do łóżka. Czasem to 22, czasem 24, niezależnie kiedy zasnę, bo wiadomo w ciąży to różnie bywa. A co lekarz mówił Tobie na temat przepływów? U mnie to się bardzo sprawdziło i przepływy super.Ja dostałam zalecenie brać 1x150 mg wieczorem. Skoro ma być przed spaniem, a zaczęłam cierpieć na bezsenność i zasypiam około 3.00, to wg Ciebie o której powinnam to brać? Niestety mimo wszystkich prawidłowych wyników wyszły mi jakieś nieprawidłowe „średnie” przepływy między łożyskiem a macicą (samo PI w normie)
bleucoco
Na razie dwóch lekarzy powiedziało, żeby niczym się nie martwić, brać Acard i będzie dobrze. Poradziłam się też kobiet z tym samym problemem i nawet większymi ryzykami i ich dzieci są zdrowe Najwyżej czeka mnie CC wcześniejsze, ale to nic jeśli dzidziuś ma być zdrowy. To mega pocieszające, że Acard tak pięknie działa. My dziś zaczynamy Czyli wezmę przed snem Takie mam wyniki. Na samym dole ta „średnia” podobno za wysoka i przez to na samym dole ryzyka dwa dosyć wysokie.Ja biorę jak kładę się do łóżka. Czasem to 22, czasem 24, niezależnie kiedy zasnę, bo wiadomo w ciąży to różnie bywa. A co lekarz mówił Tobie na temat przepływów? U mnie to się bardzo sprawdziło i przepływy super.
Aaaa, ja zrozumiałam, ze mimo brania acardu masz słabe przepływy. A to w takim razie nie masz się czym przejmować, jesteś pod dobrą opieką, trzeba słuchać lekarzy a pomógł już na pewno w wielu ciążach, tez mam koleżanki po heparynie i acardzie lub samym acardzie i wszystko ładnie poszło.Na razie dwóch lekarzy powiedziało, żeby niczym się nie martwić, brać Acard i będzie dobrze. Poradziłam się też kobiet z tym samym problemem i nawet większymi ryzykami i ich dzieci są zdrowe Najwyżej czeka mnie CC wcześniejsze, ale to nic jeśli dzidziuś ma być zdrowy. To mega pocieszające, że Acard tak pięknie działa. My dziś zaczynamy Czyli wezmę przed snem Takie mam wyniki. Na samym dole ta „średnia” podobno za wysoka i przez to na samym dole ryzyka dwa dosyć wysokie.
Zobacz załącznik 1103028
bleucoco
Cudownie czytać takie dobre wieści Niestety wcześniej zapobiegawczo lekarz nie dał Acardu, bo wszystkie wyniki były super i nie znajdowałam się w żadnej grupie ryzyka Może to dobrze, że z automatu nie faszerują niczym przyszłych mam. Z drugiej strony dobrze, że są te USG prenatalne i tam już widać takie małe odchylenia i można szybko działać Mam nadzieję, że będzie tak jak mówisz i u nas wszystko się po Acardzie wyreguluje Właśnie kładę się spać i wzięłam pierwszą dawkę Za tydzień mamy wizytę u naszego lekarza prowadzącego więc pewnie on też sam sprawdzi na USG co i jak i może już będzie jakiś mały progres, chociaż wiem, że tydzień brania leku to nic, no ale może, zobaczymyAaaa, ja zrozumiałam, ze mimo brania acardu masz słabe przepływy. A to w takim razie nie masz się czym przejmować, jesteś pod dobrą opieką, trzeba słuchać lekarzy a pomógł już na pewno w wielu ciążach, tez mam koleżanki po heparynie i acardzie lub samym acardzie i wszystko ładnie poszło.
reklama
G
guest-1713165905
Gość
A jak to jest w czasie starań? Od 1 dnia cyklu acard a od pozytywnego testu acard i heparyna czy jak?