reklama
Nie chodzi o aborcję a lekarz w Holandii nie uważają że kontrola po jest konieczna.Rozumiem, że chodzi o łyżeczkowanie. Może poczekaj do wizyty u lekarza. To, że już nie krwawisz nie oznacza,że wszystko jest ok. Minął dopiero tydzień a Ty już myślisz o seksie.
Zazuu
Fanka BB :)
Nie chodzi o aborcję a lekarz w Holandii nie uważają że kontrola po jest konieczna.
Generalnie prawidłowo przeprowadzona aborcja farmakologiczna nie jest wskazaniem do kontrolnego usg. Możesz zrobić je dla swojego spokoju jeśli masz taką możliwość, ale jeśli nie to po zakończeniu krwawienia jeśli nie ma żadnych dolegliwości można rozpocząć współżycie
Aborcja nie była farmakologiczna niestety w 12 tygodniu dowiedziałam się że dziecku serce zatrzymało się w 8 tygodniu po 2 tygodniach od momentu dowiedzenia się krwawilam później dostałam silnego krwotoku i bólów brzucha i lekarze podjęli decyzję o natychmiastowej aborcji i nie była to farmakologicznaGeneralnie prawidłowo przeprowadzona aborcja farmakologiczna nie jest wskazaniem do kontrolnego usg. Możesz zrobić je dla swojego spokoju jeśli masz taką możliwość, ale jeśli nie to po zakończeniu krwawienia jeśli nie ma żadnych dolegliwości można rozpocząć współżycie
Zazuu
Aborcja nie była farmakologiczna niestety w 12 tygodniu dowiedziałam się że dziecku serce zatrzymało się w 8 tygodniu po 2 tygodniach od momentu dowiedzenia się krwawilam później dostałam silnego krwotoku i bólów brzucha i lekarze podjęli decyzję o natychmiastowej aborcji i nie była to farmakologiczna
Czyli miałaś łyżeczkowanie nie aborcję

To zupełnie różne procedury. W takiej sytuacji na jednak poszłabym na kontrolne usg przed rozpoczęciem współżycia
No właśnie nie łyżeczkowanie lekarze kilku krotnie oznajmiali że właśnie odbywa się aborcjaCzyli miałaś łyżeczkowanie nie aborcję
To zupełnie różne procedury. W takiej sytuacji na jednak poszłabym na kontrolne usg przed rozpoczęciem współżycia
Zazuu
No właśnie nie łyżeczkowanie lekarze kilku krotnie oznajmiali że właśnie odbywa się aborcja
Aborcja to przerwanie trwającej ciąży.
Twoja ciąża obumarła i lekarze musieli indukować poronienie. Robi się to farmakologicznie lub za pomocą zabiegu jakim jest łyżeczkowanie jamy macicy.
Tak czy tak kiedy następuje łyżeczkowanie dobrze jest udać się na kontrolne usg
reklama
Bibi89
Kwestie językowe. Często słowo aborcja w obcym języku oznacza także poronienie, usunięcie również martwej ciąży.No właśnie nie łyżeczkowanie lekarze kilku krotnie oznajmiali że właśnie odbywa się aborcja
Skoro nie odbyło się to farmakologicznie musiało być to łyżeczkowanie.