reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Choroba 8 miesięcznego dziecka

reklama
Ja tez bym zrobiła test na covid. Mam maluszki w domu - 2latka i 4miesieczniaka. W sumie to praktycznie nie chorujemy, a miesiac temu jak nas złapał covid to byliśmy chorzy po kolei. Dzieci miały gorączkę przez 2 dni, starszak wysoka, właśnie ponad 39 wybijało. Zbijalam na przemian ibuprom i paracetamol, aby nie zdążyła urosnąć:)
U nas ciągle coś, początkiem listopada starszak angina, młoda wtedy miała stan podgorączkowy ale przeszło. Starszy wyleczony to znowu ja angina i za 2 dni młoda dostała 40 stopni gorączki ale crp niskie więc wirus. Przez 4 dni miała taką gorączkę ciągle i ciągle a potem się okazało że to trzydniówka. Syn po tej anginie do dziś ma ciągle katar :( raz lepiej raz gorzej ale ciągle wraca i wraca. Ja znowu ciągle kaszel, ciągnący się już trzeci miesiąc 😭

Witam wszystkich, post dotyczy mojej prawie 8mio miesięcznej córki. Nie ma jeszcze żadnych ząbków, ale dziąsełka opuchnięte, mała od dwóch tygodni źle śpi w nocy. Z drzemkami w dzień nie na problemu. Wczoraj pojawił się mokry kaszel tak po prostu i wieczorem delikatny Katar. Nad ranem dzisiaj wydawała mi się ciepła, zmierzyłam temperaturę i wyszło 39.5 stopnia. Po przeciwgorączkowym przeszło ale gorączka powraca co kilka godzin. Wiem że to pytanie powinnam zadać lekarzowi ale dopiero jutro mamy wizytę a chyba za bardzo się nakręcam że wylądujemy w szpitalu, ale czy zawsze wysoka temperatura, kaszel i katar kończy się infekcją bakteryjną i potrzebny jest antybiotyk? A jeśli już potrzebny to czy takie dziecko może przyjmować w domu w formie zawiesiny ? Czy koniecznie dożylnie i szpital ? Dziękuję za odpowiedzi
Ps. Staram się ją nawadniać tak żeby się nie odwodniła.
W domu prawie trzylatek który chodzi do przedszkola i zdawałam sobie sprawę że będą oboje chorować ale to przerosło moje oczekiwania. Początkiem października byłyśmy już tydzień w szpitalu 😭
To może być od zębów, więc przeciwgorączkowy wystarczy, oczywiście skonsultować z lekarzem trzeba bo nie nam to oceniać. Różnie może być, powie ci jutro lekarz, u nas antybiotyki nie miała młodsza córka nigdy przy infekcjach.
Mogę cię pocieszyć bo u nas jest to samo, ciągle choroby przynosi córka z przedszkola i moja młodsza córka po kolei wszystko łapie. Nawet szczepienia na meningokoki przekładamy już któryś raz z kolei bo ciągle coś ..

To może być od zębów, więc przeciwgorączkowy wystarczy, oczywiście skonsultować z lekarzem trzeba bo nie nam to oceniać. Różnie może być, powie ci jutro lekarz, u nas antybiotyki nie miała młodsza córka nigdy przy infekcjach.
Mogę cię pocieszyć bo u nas jest to samo, ciągle choroby przynosi córka z przedszkola i moja młodsza córka po kolei wszystko łapie. Nawet szczepienia na meningokoki przekładamy już któryś raz z kolei bo ciągle coś ..
My teraz w styczniu mamy mieć właśnie meningokoki pierwszą dawkę, potem w lutym pneumokoki i ma być spokój do bodajże 14go miesiąca ale zobaczymy.
Ja ostatnio młodą szczepiłam mimo tego że starszak miał katar, już się tym nie przejmuje

Do góry