reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ABC-pierwsze soczki,zupki obiadki...

Mon_ka a Ty karmisz Konradka piersią czy mieszankami?

Czemu tak się spieszycie z podawaniem czego innego niż mleczko dzieciaczkom :confused: (to pytanie do mamuś cycolących ;-) )

Milkshake mi te próbki przysłali... W szpitalu wypełniałam stosik jakiś ankiet i teraz przychodzą różne próbki :-)

reklama
Ines - ja czekam jak Nina skonczy 5 m-cy. wtedy zaczne powoli podawac jablko i marchewke.

Milkshake - ja tez wypelnialam w szpitalu ankiety i teraz mi przysylaja rozne probki

Agus - tak mysle, bo moje dziecko wyglada mi raczej na niejadka :tak: ale moze mnie milo zaskoczy :-)

Ja tez dostalam pare dni temu z Hippa i Nestle,jak wypelnialyscie ankiety po porodzie to chyba z nich przyszylaja te paczuszki.

Ines deserki i soczki daje ze względu na problem z kupkami, choć w moim przypadku to wszystko jedno czy daje jedzonka czy tylko pierś, tak czy siak robi kupkę co 6 dni. Ale podaje mu jabłuszka bo wiem jak je uwielbia :-)

Kurcze, pobyt w szpitalu pamiętam jak przez mgłe po moim "ciekawym" porodzie i sama nie wiem czy cos wypełniałam czy też nie :confused:

Ines ja Konradka karmie mleczkiem sztucznym. Nie miał jeszcze pełnych 4 miesięcy jak zaczęłam mu zagęszczac mleczko kaszką ryżową bo zjadał 210ml, ale mu mało i jadł co 3 godz. Teraz jak mu zagęszczam robi sobie nawet i do 6 godzin przerwy.

A te próbki tak jak dziewczyny piszą, w szpitalu wypełniałm pelno jakiś ankiet, nawet nie pamietam zabardzo co wypełniałam :baffled: no i teraz mi przysyłaja różne próbki :tak: :-)

No to widze zeprawie wszystkie dostajemy paczki ;-)

Dziewczyny ja mam do Was pytanie .... moze troche glupie , ale ...

kupilam soczek jablkowy Dawidkowi, teraz nie wiem tylko czy ja mam go podgrzewac ?? ... i czy deserki tez podgrzewac ?? ... bo ze zupki tak to wiem :happy: ... ale co z soczkami i deserkami ?:confused:

A ja te ankiety wyrzucilam do kosza. Zdenerwowaly mnie pytania o dochody i marke i rocznik samochodu. I nie dostalam paczki na wychodne i zadnych probek nie przysylaja.
Zreszta dostalam za to opr od administratorki (podobno mowila nam, zeby oddac- nawet niewypelnione, bo ona sie z tego rozlicza. Ale po cesarce niewiele do mnie docieralo).

Soczki i deserki tez trzeba podgrzewac,najlepiej zagotowac wode w czajniku wlac do nieduzego garczkai wlozyc na mimunete dwie soczek lub deserek .I juz bedzie cieplutke,tylko woda musi byc wrzaca,przynajmniej ja tak robie:)))

Dzieki Agus juz sobie poradzilam .. doszlam do wniosku ze podgrzeje :happy:

Niom i Dawidek dzisiaj wypil pierwsze dwie lyzeczki soczku jablkowego :-) .. z czego jedna wyladowala w buzi a druga na koszulce :-D;-) ... jutro kolejna porcja a pozniej deserek jablkowy :-)

reklama
Do góry