reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

A może są jakieś mamusie lub przyszłe mamusie z Legnicy??

Hej dziewczyny - jestem i to jak na razie nadal z brzuchem. Fakt, że zaglądam trochę rzadziej, ale obiecuję się poprawić :tak:.

Szczerze mówiąc już bardzo bym chciała urodzić, bo z brzusiem coraz ciężej się chodzi. Ostatnio coś zmienił mi się tryb życia i w nocy nie mogę spać za to wszystko nadrabiam w dzień.

Wczoraj chciałam się sfotografować z moim balonikiem, a tu aparat odmówił posłuszeństwa. Jakieś takie zdjęcia zamazane wychodziły i mąż pojechał z nim do serwisu (bo jest jeszcze na gwarancji) i okazało się że zabierają go na przynajmniej tydzień. Akurat teraz, kiedy będzie najbardziej potrzebny :wściekła/y:. Ale w razie czego, czyt. porodu - załatwiłam sobie od brata. A jak nie to choćbym z porodówki miała się przejść do Kauflandu i kupić nowy to nie odpuszczę uwiecznienia tych najważniejszych chwil.

A co do powiadomienia o porodzie to zapraszam do zaglądania na forum lutówek. Mamy parę dziewczyn "dyżurnych" które podały nam swoje nr kom. i w razie czego je zawiadamiamy o porodzie. Chyba, że któraś z was mi na priv poda nr tel. to oczywiście również wyślę mmska ze zdjęciem mojej kruszynki.

Agata, jak Sandrunia przyjęła siostrzyczkę, czy jest o nią zazdrosna ??
Bo mojego męża bratanica, która ma 14 lat bardzo nie chciała rodzeństwa, a teraz po prostu szaleje ze szczęścia jak w grudniu przyszła na świat jej siostrzyczka.

Ufff, ale się rozpisałam, na razie tyle. Postaram odwiedzać forum tak często jak to tylko będzie możliwe i o ile mój stan mi pozwoli, bo ciężko mi siedzieć, a na leżąco klawiatura ucieka mi z brzucha.

Wielgachne cmoki dla waszych super pięknych dzieciaczków.
No i nie zapominajcie o ich tatusiach, bo mój mężuś ostatnio się martwił, że już niedługo to o nim całkowicie zapomnę jak pojawi się w moim życiu ktoś nowy ;-). A co on już nie będzie jedynym facetem w moim życiu :-D.

reklama
Aga luty już tuż tuż więc trzymam kciuki za szczęśliwe rozdwojenie..:-) Na priv dostałaś już mój nr więc czekam na wieści.. Mam nadzieję, że nie będziesz nic cierpiała skoro masz przewidziane cc.. Jednak mniej pocieszające jest to, że o ile przy porodzie sn jest ból tak po cc ból zaczyna się dopiero po..:baffled: Coż.. już tak ten świat jest ułożony, że ta najcudowniejsza chwila przyjścia na świat naszych skarbów musi wiązać się z bólem..:-( Aż strach pomyśleć co by było jakby to faceci mieli rodzić..:no:

Cześć babeczki:-)

Na wstępie ogromne gratulacje dla Maribas!!!!!!! Dobrze że już po wszystkim, teraz to tylko sie cieszyć maleńką kruszynką...:tak::tak::tak:

Agnpro
luty już jutro...więc może przemówisz do brzusia i przekonasz szkraba żeby już zechciał przyjść na ten świat:tak:;-)bo mamusi ciężko...:-) Trzymam kciuki za bezbolesne rozdwojenie:tak::tak::tak:

Xmamuśka tobie raz jeszcze pogratuluje cudownej Julci!!!:tak:No teraz to masz dwa śliczne laseczki w domu. Na miejscu tatusia już bym posag zbierała bo chłopaki będą drzwiami i oknami włazić:-D:-D:tak::tak:;-);-)

Pochwale jeszcze Oliwierka.....Jaki on już duży:tak: no zmienił się chłopak niesamowicie i zaczyna być podobny do mamusi:tak::tak::tak:

Xmamuska jak dajesz sobie rade z dwójeczką:confused::confused::confused: Jak Sandrunia reaguje na siostrzyczkę:confused::confused: Na początku ciężko rozdzielić czas na dwoje dzieci, do tego wieczne zmęczenie, no ale te pierwsze tygodnie są najcięższe dla starszego malucha...

Fanti pisałaś ze Oliwier ma skaze białkową....i tak się zastanawiam czemu lekarz nie przepisał wam mleka na recepte np Nutramigen czy Bebilon Pepti (ohydne w smaku:eek::baffled:) Zazwyczaj te wszystkie mleka z Ha itp słabo się przyjmują przy skazie. No i do tego cena...kosmiczna:szok: Bebilon Pepti na recepte kosztuje około 12 zł puszka.
My na nim bylismy prawie do roku a później Isomil (sojowe, bardzo dobre smakowo i cena za puszkę 7,50) Może warto pogadać z lekarzem i spróbować...

A teraz usprawiedliwie moją nieobecność:cool2::rofl:
Najzwyczajniej w świecie nie miałam weny do pisania:oo: Jakieś doliny mnie dopadły i jaskoś nie chciałam wam tu smucić...:eek::hmm:

Obiecuje poprawe i zasypywanie was minimum 10 postami dziennie:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-pAmen;-);-);-)

A to moje dwa szalone dzieciaki...:-p
dscf1356qf1.jpg

dscf1368qe9.jpg

dscf1362ee6.jpg

dscf1369sc0.jpg

reklama
Jestem i to jeszcze w dwupaku ale czekam i to z niecierpliwością na koniec, bo w końcu też chcę się pochwalić i powklejać trochę zdjęć mojej pociechy. Bo zazdroszczę Wam swoich. Piękne te wasze szkraby, dla każdego podwójny buziaczek.

Mariola nr zapisany w tel. i jak tylko coś to daję znać.

Do góry