reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

A może Czę-100-chowa???:)

Strasznie zimno:szok:wszyscy uciekli pod koc:-)

U nas wszystko ok,Julia coraz wiecej mowi,zaczyna powoli słuchac,na spacerach prowadza mnie po całym osiedlu.Rosnie super dziewczynka,tylko urwis jest niesamowity:szok:Niczego sie nie boi i wszystko ja interesuje,zadnych zahamowan,momentami juz mi słow brakuje.
A jak twoje dziewczynki Asiu?Natalka juz pewnie smieje sie i wpatrzona w Anie jest jak w obrazek,moja Julia to uwielbia moja 8letnia bratanice:tak:Nawet az za bardzo...

reklama
Ja jakoś mało ostatnio siedzę przy komputerze,albo byłam z Maksem na dworze,albo szłam na działkę albo coś w domu robię.Nie mam już czasu na komputer:-)
Dziś Maksiu już 2 miesiące kończy.Byliśmy u lekarza i waży 5760g.Pani dr stwierdziła że jest bardzo duży.Z ciuszków mi szybko wyrasta.Dużo się śmieje jest bardzo radosnym dzieckiem,rozbraja mnie czasami.

Hej.
Ale nam się zastój zrobił.
Kamu Maksio chyba już przegonił wagowo Natalię. Ostatnio miałyśmy problem z przyborem wagowym, Natalka miała jakieś zakażenie bakteryjne. Ale teraz już do przodu. W piątek na wadze łazienkowej wyszło, że waży 6,1 kg.
Mada z tym wpatrzeniem w Anię nie do końca jest tak. Patrzy się zdziwiona na wybryki siostrzyczki ;-).
Niestety Ania zakatarzona, teraz się non-stop budzi, mam nadzieję, że się skończy na katarze tylko (a pediatra nasza na urlopie :baffled:). Przez weekend ja walczyłam z przeziębieniem ale już jest lepiej.
12 pażdz. chrzcimy małą, musimy zakończyć te choróbska.

Piszcie dziewczyny, pozdrawiam.

No to dobrze że już wszystko w porządku i zaczęła normalnie przybierać na wadze.
To Maksiu już na pewno jest cięższy,bo on 3 tyg temu ważył 5760g,a widzę po ubraniach jak szybko rośnie.Jednak chłopcy rosną szybciej niż dziewczynki,bo jedzą z reguły więcej

Dziewczyny co tu taka cisza na wątku częstochowskim.U nas wszystko dobrze,Maksiu rośnie w tamtym tygodniu ważył już 7 kg także teraz więcej.Apetyt ma,dużo się śmieje,jak mu się podaje rączki t już by chciał siadać.
A co u was?
m3am3.jpg

Kamu jaki duży ten Twój Maksio. Nieźle waży. Nadal jest na cycku tylko? Przesypia noce? Na jaki wzrost nosi ubranka?
Moja waży coś koło 6,400. Ostatnio przed/na/po chrzcinach (12go paźdź.)złapała rotavirusa więc znowu pod górkę z wagą. Najważniejsze, że jej nie ubyło a nawet troszkę przybyło. Na szczeście się nie odwodniła i ne przechodziła tak ciężko tej jelitówki. Minęło nas przy okazji szczepienie i spróbujemy za tydzień zaszczepić. Mam nadzieję, ze nie wypadnie znowu coś.
Ania chodzi tutajBYSTRZAK na zajęcia w środy i soboty. Bardzo jej się podoba i nie boi się zostać beż taty/mamy te 1,5 godziny.
Byłyśmy przed chwilą na dworze jakieś 40 minut ale zimno jest. Najważniejsze, że się trochę dotleniłyśmy.
Jestem właśnie na urlopie wypoczynkowym do grudnia a potem wychowawczy...
To tak w skrócie...

Biedna Natalka,dobrze ze obyło sie bez szpitala:tak:A jak znalazłas tego bystrzaka?A chodzi Ani od przedszkola?Bo Julia od 3roku do przedszkola(a moze wczesniej:baffled:jeszcze nie wiadomo)i nie wiem czy pozniej po pracy bede miała jeszcze siłe ja gdzes prowadzac.
U nas Julia juz duzo mowi,rozrabia,uparta jak osioł i odmawia wspołpracy nocnikowej:wściekła/y:wcale nie chce sikac do urzadzen w tym celu wymyslonych.Na dworze tez byłysmy choc zimno_Od dzis ubrane juz na zimowo.A ponoc koło srody pierwszy snieg z deszczem.Widziałam zdjecia Asiu na NK.Natalka sliczna,bardzo ładnie razem wygladacie:tak::-)

Mada ja tez Was podglądałam na n-k :-), jaka Julka juz duża :szok:.
Co do Bystrzaka to byliśmy na początku września w parku podjasnogórskim i dziewczyny rozdawały ulotki Bystrzaka. Zapisałam Anię na pokazowe zajęcia i nam się spodobało. A teraz chodzi na te zajęcia tylko dlatego, że nie chodzi do przedszkola. Ale w przyszłym roku musi już iść do przedszkola. I raczej już nie będzie chodziła na te zajęcia, bo ja tez wracam do pracy i byłoby to trudne czasowo.
Chodzi tam do grupy Ani dwulatka z czerwca i nieźle sobie radzi.

Dobra, zrobiłysmy ruch na wątku ;-). Uciekam, bo jużdtrasznie późno...

Maksiu nadal jest na piersi,mało go dokarmiam raz na jakiś czas dostanie butelkę.
Ubranka nosi na 68 a dziś założyłam mu kurteczkę na 74,także rośnie i rośnie.
Współczuję wam tego rotavirusa.My jutro szczepimy Maksia miedzy innymi też na rotavirusa.Mam nadzieje że ta szczepionka go uchroni

reklama
Do góry