reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

4 miesieczne dziecko nie chce jesc

Julka96

Zaciekawiona BB
Hej, mam problem z Moja 4,5 miesieczna córka. Od urodzenia karmie ja mlekiem modyfikowanym Nam optipro plus 1. Do tej pory jadla chetnie, od urodzenia miala kolki i mleko zawsze ja uspokajalo, jednak od ponad miesiaca przy kazdej probie karmienia jest placz i krzyk. Gdy tylko poczuje smoczek i mleko w buzi zaczyna sie wiercik i odwracac glowe, pozniej zaczyna plakac. Wypije dopiero po ok. 20 minutach i to jest dziwne ze z paczatku nie chce a pozniej je. Jezdzilam z nia po lekarzach i mala jest zdrowa. Probowalam tez zmieniac smoczki i dawac mleko co 4h ale nic to nie dalo. Nawet po calej przespanej nocy( spi 10 godzin) nie chce wypic mleka. Prosze pomozcie, nie mam juz sil na te jej awantury przy jedzeniu;(

reklama
reklama
No właśnie tez chcialam zahaczyć o zabkowanie.. aczkolwiek czy wtedy z wodą tez nie byłby problem? Mozesz jeszcze sprobowac dac zimne mleko - tzn o temp jak woda która dajesz i ktora pije.

Jeśli ona po około 20 minutach dopiero mleko wypija. To może chce zimne ? U nas tez były takie momenty. Dentinoxem też dobrze przed posmarować. Możesz też dać na smoczek od butli kilka kropel np espumisanu bananowego. Może ma jakiś uraz i jak parę razy poczuje coś ok to będzie dobrze

reklama
A czy to mozliwe ze tak dlugo boli ja ucho? W sumie to nie wiem czy ja boli ale czasem lapie sie za prawe uszko i kiedys miala troche czerwone ale jak dotykam to nie placze
Zrób badania krwi. Crp i resztę. Mocz też .chociaż z tego co piszesz dziecko dobrze przybiera. Nie jest płaczliwe, prócz jedzenia. Ale badanie nie zaszkodzi. Zobacz też czy nie ma pleśniawek w buzi

Za ucho też dzieci się szarpią przy ząbkowaniu. Sprawdź czy dziąsła nie są spuchnięte. Jeśli chodzi o ślinienie w tym wieku to normalne, bo wtedy zaczęły pracować ślinianki.

Do góry