reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

37 tc i 2300 wagi, już nie wiem co mam robić!;(

Urodziłam wczesniaka w 34 tygodniu ciąży o wadze 2560 :-) duzy. Córka miała równe 3kg w 38 tygodniu jak się urodziła. Masz jeszcze czas, dziecko jeszcze nabierze wagi. Znam dziewczynę co urodziła w terminie o wadze 2500 i dziecko zdrowe.

reklama
kochana, mnie w piatek powiedzieli po usg ze synek wazy 1800 gr a dwa dni póxniej urodziłam (36tc) z waga 2470 gr.Na pewno nie zdążył tyle przybrać, tylko xle skalirowane było usg.Spokojnego donoszenia maluszka!

Mnie w dzień porodu robili usg łożysko przodujące i mały ważył na usg 2800 wieczorem robili cc odklejenie łożyska w 35/36 tydz. i waga małego 2570 więc dokładny dowód jak usg się myli kwestia paru godzin.

Mam 19 lat i to moje pierwsze dziecko, strasznie się boję, nie wiem co mam robić i co mam myśleć, nie wiedziałam gdzie umieścić mój temat więc piszę tutaj, może któraś z dziewczyn będzie coś wiedzieć na ten temat. Moja mała w 28 tygodniu ważyła sporo poniżej normy, troszkę powyżej kilograma, martwiłam się ale lekarz mówił że pewnie nadrobi. Teraz jestem na początku 38 tygodnia a ona waży 2300, martwię się strasznie bo nie mam pojęcia czym jest to spowodowane. Lekarz mówi że ja jestem drobna i ona też może być ale boję się że może to być związane z jakąś wadą rozwojową. Może któraś z was miala podobny problem. Piszcze proszę
Nie martw sie jeślki lekarz mówi że ok to nie ma się czym martwić a Twoje zdenerwowanie napewno nie pomoże dzidziusiowi. Musisz brać poprawkę troszkę na wagę gdyż lekarze lubią się mylić. Moja kuzynka urodziła córeczkę w terminie a dokładnie dzień po terminie i mala ważyła 2650 więc też malutko a wszystko jest dobrze rozwija się świetnie także głowa do góry :) bedzie dobrze :)

Do góry