Poyrzyma aż go rozboli i się wysika a następnym razem nie będzie trzymał. Jak ktoś napisał większa jazda może być z kupą. Podobno chłopcy mają z tym problemy. Fajne książki są o sikaniu i kupaniu.A co jeśli będzie mocz przetrzymywal?
reklama
I brawo!Założyłam mu majtki. Placze i ściągnął majtki. Pogratulowalam mu nowej umiejętność, tylko stwierdziłam ze super będzie jak nauczy się wkładać majteczki spowrotem. Poinformowalam, ze nocnik jest w łazience i jak będzie czuł że chce siusiu zapraszam do wc.
Plus? Kurde to mega super sprawa! Pod każdym względem.Zobaczymy jakie będą tego efekty. Plus jest taki, ze mieszkamy na wsi. Wiec rezygnujemy z wypadów na miasto na jakiś czas. Jak nie teraz to kiedy.
Kwiatuszekk23
Fanka BB :)
Jeszcze synka nie odpieluchowalam, ale siostry robily właśnie tak jak pisala Ci jedna z dziewczyn. Niech idzie z tatusiem do wc.
Córkę odpieluchowlam jak miala 2 lata i 3 mc. Wczesniej nawet nie chciala siąść na nocniku, az zobaczyla jak rok starsza kuzynka sika na wc i chciala byc taka dorosla jak Łucja. A na noc nie miala juz pampka miesiąc później. I ani raz sie nie zesikala w nocy.
Za rok bede synka oduczac, ale on to charpagan i az sie boję, co to bedzie...
Córkę odpieluchowlam jak miala 2 lata i 3 mc. Wczesniej nawet nie chciala siąść na nocniku, az zobaczyla jak rok starsza kuzynka sika na wc i chciala byc taka dorosla jak Łucja. A na noc nie miala juz pampka miesiąc później. I ani raz sie nie zesikala w nocy.
Za rok bede synka oduczac, ale on to charpagan i az sie boję, co to bedzie...
A nie szczepisz go? Ja w mieście mieszkam ale jak jeździłam z pierwszym do teściów zaszczepiłam.No. Tylko martwi mnie fakt, ze jak na dworzu majtki mi ściągnie to chyba padnę. Od kleszczy dosłownie się roi a doktorka mi.mówiła, ze chlopiec miał kleszcza koło moszny i była tragedia dla tego chłopca. Ból niemilosierny.
Luiza.
My daliśmy Jankowi do wyboru kibelek na stojąco albo nocnik jeśli mu wygodniej... powiem, że woli na stojąco... gorzej z trafianiem do celu, bo podglądał tatę i sika sobie kręcąc dupką kółkaZałożyłam mu majtki. Placze i ściągnął majtki. Pogratulowalam mu nowej umiejętność, tylko stwierdziłam ze super będzie jak nauczy się wkładać majteczki spowrotem. Poinformowalam, ze nocnik jest w łazience i jak będzie czuł że chce siusiu zapraszam do wc.
I nie stresuj się, że przetrzyma, nie przetrzyma, bo samo poleci co najwyżej będzie mokry. Zobaczysz, za jakiś czas załapie
Też psikam. I oglądam wszystko po każdym pobycie na dworze.Niby miałam ale nie jestem przekonana. Psiukam go preparatami.
ZUZA.80
od tygodnia przerabiam akurat temat z moim 2,5 latkiem u nas nie sprawdzało się puszczanie do ogrodu bez majtek, bo wtedy sikał gdzie popadnie, a to przecież nie o to chodzi. także po kliku dniach radosnego hasania z gołym tyłkiem założyłam majtki i pilnuję. jak mam go na oku to widzę, kiedy mu się chce siusiu bo nóżkami przebiera i wtedy sadzam na nocnik. zdarza mu się też samemu usiąść, co prawda majtek nie zdąży zdjąć , ale zawsze postęp raz mu się tylko udało zdjąć majtki i samemu zrobić do nocnika. za każde udane podejście = siku w nocniku są wielkie brawa. czasem nasika do majtek, ale to ma jeszcze prawo. ja się uprałam, że nie odpuszczę, bo za chwile rodzi mi się kolejne dziecko i do tego czasu wolałabym, aby był już bez pieluchy. pogoda sprzyja, to próbujemy na noc i na drzemkę zakładam pieluchę, na to przyjdzie czas.
mój też idzie od września do przedszkola.
aha i to, że bez pieluchy sika rzadziej to dobrze, znaczy że zaczyna kontrolować
mój też idzie od września do przedszkola.
aha i to, że bez pieluchy sika rzadziej to dobrze, znaczy że zaczyna kontrolować
reklama
Podziel się: