reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

23 tydzień

Gabi19

Zaciekawiona BB
Hej!

Są tu jakieś osoby, które są w tym samym tygodniu ciąży? Potrzebuję kilku porad na temat skurczów. Jak to u Was się objawia, Często dostajecie skurczy?

U mnie szyjka 11 czerwca wynosiła 47mm, natomiast 13 czerwca już 37mm. Wczoraj czyli 17 czerwca byłam u lekarza na wizycie i powiedział, że jest wszystko dobrze. Szyjka jest zamknięta, długość jest dobra. Martwią mnie natomiast te skurcze:(. Jest ich około 8 na dzień w różnych odstępach ( przeważnie jak wstaje siusiu lub Gabi jest aktywna) Trwają około 1-2 minuty. Nie są ani bolesne ani doskwierające. Czasami się zastanawiam, czy to na pewno skurcz, czy po prostu dzidzia się nie wypina. Bo to jest jaka gulka tylko po jednej stronie brzucha.

Możecie się podzielić jak to u Was wygląda?

reklama
Rozwiązanie
To jest normalne. Ja mam takie od 20tc. Jeśli są nieregularne i nie są bolesne to skurcze fizjologiczne, macica ćwiczy przed porodem.
Hej ja jestem w 26 tyg ciąży ,skurczy nie mam praktycznie wcale ,a czy bierzesz magnez? wiem że zalecają żeby właśnie ich nie było ,co do szyjki się nie wypowiem bo ja miałam 5 cm ;) ale jeśli jest zamknięta to ok

Ja jestem w 28 i od 20 tygodnia mogą występować skurcze braxtona właśnie tak trwają z minute. I to jest uczucie jakby od góry do dołu coś przechodziło. Noe są to skurcze porodowe i niemożliwe zeby szkodziły dziecku. I dokładnie bierz teraz dużo magnezu. Tez ostatnio kombinowałem z magnezem bo wydawało mi się ze za mało go łykałam teraz biorę po 3 tabletki do 4 po 100 mg. I nawet skurcze w udach ustąpiły. Boje się ze przy porodzie będą łapały mnie skurcze w nogach.

To jest normalne. Ja mam takie od 20tc. Jeśli są nieregularne i nie są bolesne to skurcze fizjologiczne, macica ćwiczy przed porodem.

Rozwiązanie
Do góry