reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

19tc+4dni Waga spada zamiast rosnąć

Barcelona356

Zaciekawiona BB
Witam. To moja druga ciąża, startowałam z wagą 73kg. Do 5 miesiąca nie przytyłam nic a dziś stanęłam na wadze i -2kg😵
Zaznaczę, że jem normalnie, mdłości nie mam, brzuszek rosnie, dziecko na ostatniej wizycie 11 lipca 210gramów w 17tc+5.. Czuję powoli ruchy i jak się kula w brzuchu🥰
Troszkę się martwię, ponieważ w pierwszej ciąży przytyłam bardzo dużo od początku waga szła w górę a teraz jak na razie spadek 🤔 31lipca mam połówkowe to się dopytam jeszcze czy to jakoś wpływa na dziecko..
Jak było u Was? Pozdrawiamy

reklama
Witam. To moja druga ciąża, startowałam z wagą 73kg. Do 5 miesiąca nie przytyłam nic a dziś stanęłam na wadze i -2kg😵
Zaznaczę, że jem normalnie, mdłości nie mam, brzuszek rosnie, dziecko na ostatniej wizycie 11 lipca 210gramów w 17tc+5.. Czuję powoli ruchy i jak się kula w brzuchu🥰
Troszkę się martwię, ponieważ w pierwszej ciąży przytyłam bardzo dużo od początku waga szła w górę a teraz jak na razie spadek 🤔 31lipca mam połówkowe to się dopytam jeszcze czy to jakoś wpływa na dziecko..
Jak było u Was? Pozdrawiamy
Że tak powiem masz z czego gubić tę wagę więc nie masz się czym martwić o ile jeszcze normalnie a nie się głodzisz. Jeszcze zaczniesz tyć jak dziecko będzie większe. 😉

Że tak powiem masz z czego gubić tę wagę więc nie masz się czym martwić o ile jeszcze normalnie a nie się głodzisz. Jeszcze zaczniesz tyć jak dziecko będzie większe. 😉
Skąd wniosek, że ma z czego gubić wagę? Jak ma ok. 175 wzrostu to ma BMI w normie, nawet nie będąc w ciąży. Nie każda kobieta ma 160.

Najlepiej skonsultować z lekarzem. Nie wiemy jaki masz stan zdrowia, wzrost itp.

Ja dokładnie tyle ważyłam przed ciążą co Ty. Do 4 miesiaca waga stała w miejscu. Potem przytyłam w sumie 9 kg. Przy czym ostatni miesiąc też stała w miejscu. Obecnie mam -2kg do tego co przed ciążą.

To moja 2 ciąża. Pierwsza skończyła się poronieniem i od razu przybrałam kilka kg, których nie pozbyłam się jeszcze.

Skąd wniosek, że ma z czego gubić wagę? Jak ma ok. 175 wzrostu to ma BMI w normie, nawet nie będąc w ciąży. Nie każda kobieta ma 160.
No cóż- nawet jeśli ma 180cm to nadal nie ma NIEDOWAGI tylko wagę w normie- więc ma z czego. Jeśli by ważyła 45-50kg to chudnięcie w ciąży jest już niebezpieczne bo to jednak niedowaga. 😉

Najlepiej skonsultować z lekarzem. Nie wiemy jaki masz stan zdrowia, wzrost itp.

Ja dokładnie tyle ważyłam przed ciążą co Ty. Do 4 miesiaca waga stała w miejscu. Potem przytyłam w sumie 9 kg. Przy czym ostatni miesiąc też stała w miejscu. Obecnie mam -2kg do tego co przed ciążą.

To moja 2 ciąża. Pierwsza skończyła się poronieniem i od razu przybrałam kilka kg, których nie pozbyłam się jeszcze.
Mam wzrost 161 więc raczej nie jest waga w normie😉

Mam 160 cm. Ciąże zaczęłam z 69 kg, schudłam do 64 kg a potem przytyłam do 75 kg. Generalnie jedz zdrowo, odpowiednia ilość kalorii i pod tym względem powinno być ok. Są tu na forum dziewczyny, które chudły na początku ciąży, niewiele przytyły i z dziećmi wszystko w porządku.

P.S. Jako osoba z nadwaga i zaburzeniami odżywania uważam, ze tekst pod tytułem: „masz z czego schudnąć” jest totalnie chamski.

Mam 160 cm. Ciąże zaczęłam z 69 kg, schudłam do 64 kg a potem przytyłam do 75 kg. Generalnie jedz zdrowo, odpowiednia ilość kalorii i pod tym względem powinno być ok. Są tu na forum dziewczyny, które chudły na początku ciąży, niewiele przytyły i z dziećmi wszystko w porządku.

P.S. Jako osoba z nadwaga i zaburzeniami odżywania uważam, ze tekst pod tytułem: „masz z czego schudnąć” jest totalnie chamski.
Okej dzięki za radę 😀

reklama

Też tak uważam. Poza tym od osądu "masz z czego chudnąć" jest lekarz a nie randomowa osoba z internetu. I też żaden lekarz ma poziomie nie ująłby tego w ten sposób.

Poza tym na wagę ma wpływ tak wiele czynników jak wiek, stosunek mięśni do tkanki tłuszczowej, choroby itp. inaczej u osob aktywnych, inaczej u tych mniej. Jeszcze do tego w ciąży...

Do góry