reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

14.05 godz. 15:00 zadaj pytanie prof. A. Jakimiukowi ginekologowi; specjaliście w dziedzinie perinatologii

aniaslu

red. nacz. babyboom.pl, psycholog, admin
Członek załogi
Miasto
Warszawa
Jesli starasz się od dłuższego czasu o maluszka, to nazwisko prof. dr hab. n. med. prawdopodobnie jest ci znane. prof. Artur Jakimiuk jest konsultantem wojewódzkim w dziedzinie perinatologii, szefem Kliniki Położnictwa, Chorób Kobiecych i Ginekologii Onkologicznej w szpitalu MSWiA w W-wie i na stałe współpracuje z kliniką Novum.

Jesli masz pytanie do pana profesora dotyczące zarówno ciąży, jak i starań, in -vitro, itp. proszę napisz je pod tym postem. Pytania zbieram do 12.05. do godz. 14:00. Jeśli są bardzo intymne i masz opory możesz wysłac je do mnie na priva.

Ale się cieszę- ogromnie :) Dziewczyny korzystajcie

Ostatnia edycja:
reklama
Rozwiązanie
Może jeszcze dam radę. 6tydz ciąży, biorę acard, neoparin, metykowany kwas foliowy i wczoraj wieczorem zauważyłam na papierze najpierw zaróżowiony śluz a potem jasnoczerwona krew ze śluzem. Brzuch mnie nie boli. Dziś rano miałam też delikatnie zaróżowione a przez reszte dnia czysto. Wizyte mam dopiero na jutro umówiona ale strasznie sie martwie. Mam 2 stracone ciążę. Dodam, że biorę luteine pod język 2x2tabl
Staramy się z mężem o dziecko.
Mam obecne przeciwciała przeciwplemnikowe w krwi słabo dodatnie (++) i pod spodem adnotacja :
STWIERDZONO obecność przeciwciał przeciw witce plemnika.
Co z nimi mogę zrobić i czy muszę? Ma to wpływ na starania?

Ostatnia edycja:
reklama
Witam tydzien temu okazalo sie ze jestem w ciazy wedlug obliczen 6 tydzien , lekarz stwierdzil po badania ze 3 , dzis tydzien po bylam u lekarza bo wczoraj moj sluz byl jakby z krwia, na badaniach niby ok ale nie bylo zarodka widac .. co robic mieszkam w DE i ci lekrze podchodza do sprawy byle jak nic nie wytlunaczy

Może jeszcze dam radę. 6tydz ciąży, biorę acard, neoparin, metykowany kwas foliowy i wczoraj wieczorem zauważyłam na papierze najpierw zaróżowiony śluz a potem jasnoczerwona krew ze śluzem. Brzuch mnie nie boli. Dziś rano miałam też delikatnie zaróżowione a przez reszte dnia czysto. Wizyte mam dopiero na jutro umówiona ale strasznie sie martwie. Mam 2 stracone ciążę. Dodam, że biorę luteine pod język 2x2tabl

Rozwiązanie
Screenshot_20210504-151036.png
Dzień dobry,
jestem po dwóch poronieniach. Pierwsze poronienie samoistnie w grudniu, najprawdopodobniej ciąża biochemiczna. Drugie poronienie w kwietniu, nastąpił spadek beta hcg - dlatego wykonano łyżeczkowanie (6tc). Byłam w szpitalu pod obserwacją poznieważ podejrzewano ciążę pozamaciczną z racji pęcherzyka przy lewym jajniku (możliwe, że było to ciałko żółte) otrzymałam już wynik badania histopatologicznego w którym jest napisane : polipowate endometrium z objawem Arias-Stella. Brak kosmków czy doczesnej.

Proszę o pomoc w interpretacji moich wyników badania genetycznego. Co teraz powinnam zrobić żeby jak najlepiej przygotować się do ciąży ? Czy z racji nieprawidłowych wyników powinnam brać leki?
Pozdrawiam serdecznie ❤️

Jesli starasz się od dłuższego czasu o maluszka, to nazwisko prof. dr hab. n. med. prawdopodobnie jest ci znane. prof. Artur Jakimiuk jest konsultantem wojewódzkim w dziedzinie perinatologii, szefem Kliniki Położnictwa, Chorób Kobiecych i Ginekologii Onkologicznej w szpitalu MSWiA w W-wie i na stałe współpracuje z kliniką Novum.

Jesli masz pytanie do pana profesora dotyczące zarówno ciąży, jak i starań, in -vitro, itp. proszę napisz je pod tym postem. Pytania zbieram do 12.05. do godz. 14:00. Jeśli są bardzo intymne i masz opory możesz wysłac je do mnie na priva.

Ale się cieszę- ogromnie :) Dziewczyny korzystajcie
Na moje pytanie nie dostałam odpowiedzi mimo, że umieściłam wpis na stronie 4 Maja 😔😔😔

reklama
Do góry