reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.

reklama
Zaraz będzie tu milion komentarzy pokroju jak wyżej.

Prawda jest taka, że jeden lekarz rozdaje na prawo i lewo zwolnienie „na zawołanie”, a drugi da wtedy kiedy faktycznie zauważy przesłanki.

Jak rozumiem, masz dopiero pierwszą wizytę w ciąży. Celuje że jesteś na starcie w 5-7 tygodniu?
Na pierwszej wizycie czesto lekarz nie zakłada jeszcze nawet karty ciąży, bo kobieta zjawia się za szybko gdzie jedno tylko pęcherzyk. Nie będę udzielać się bezpośrednio co do zwolnienia, ale jako że to pierwsza wizyta to najzwyczajniej w świecie poczekaj pierw na tą wizytę i skup się na tym co cię na tej wizycie spotka, A nie czy lekarz da l4 już. Poprosi.

Dużo zależy od lekarza, jeden wystawi pewnie później, jeden szybciej. Dla mnie duży stres jest przesłanką do zwolnienia lekarskiego. I co l4 to nie pytaj tu na forum, bo zaraz sporo użytkowniczek napisze Ci, że do zwolnienia nie masz podstaw:) idź na wizytę i jeśli będzie taka potrzeba to lekarz Ci pewnie wystawi.

Co do opieki, prowadziłam dwie ciąże prywatnie, raz byłam na NFZ i nigdy więcej tego nie powtórzyłam:) Ale to być może po prostu tak mi się trafiło kiepsko. Na pewno na NFZ też uda się trafić na dobrego lekarza ale myślę, że zdecydowanie rzadziej.

reklama
Do góry