reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

12 dni po inseminacji dziwne plamienia

Doglovers

Zaciekawiona BB
Cześć!
Dnia 17.03(piątek) miałam pierwszą inseminacje. Na naturalnym cyklu.
Leżałam, odpoczywałam oszczędzałam się.
24.03 wizyta : endometrium cytuje lekarza "ładne", "mamy ciałko żółte" , przepisany Duphaston 2tabletkix1dziennie przez 12 dni czyli do 4.04
Po 3-4 dniach brania tabletek dziwne samopoczucie , ból piersi, senność, rozdrażnienie, totalna dekoncentracja w pracy. Nie wiedziałam co robię (trzy razy podchodziłam do jakiegoś tematu/zadania) mega nieogarnięty mozg. Lekkie bóle w podbrzuszu.
Cykle mam 30-32 dniowe. Miesiączka powinna być ok 3-5.04
3 kwietnia zauważyłam na majtkach delikatną plamke w kolorze brązowym.
Dziwne bo zawsze miałam @ mega obfitą i kolor czerwony. Pomyślałam że może to plamienie implatacyjne (ok 12 dzień po inseminacji czyli by się zgadzalo)
Kolejny dzień delikatne muśnięcie branży plamieniem na wkładce. W drugiej części dnia również po długim spacerze z psem to samo. Mocz nie jest czerwony ani podbarwiony. Kolor moczu tak jak zawsze.
Na papierze gdy się podtarlam lekkie muśnięcie brązowym.
Czy to może początek miesiączki a kolor wywołał duphaston ? Czy może jednak to ciaza ?
Biore dodatkowo kwas foliowy , jodid, euthyrox 75(pół tabletki raz dziennie) I zelazo o nazwie Tardyferon for 80+20 1 tabl dziennie.
Test planuje 6.04 ale chciałabym wiedzieć co wy o tym myślicie.

reklama
Jesteś ponad 14 dni po IUI i jeszcze nie robiłaś bety lub testu? Może to być rozkręcająca sie miesiączka, ciąża lub efekt uboczny Duphastonu.

Okres dostaniesz ok 3 dni po odstawieniu duphastonu. Przed odstawieniem powinnaś zrobić betę żeby upewnić się czy jesteś w ciąży.

Hej. Zrobiłam test: negatywny.
Robiłam test pink super czuły 10
W nocy i rano zero śladu brązowego muśnięcia czy plamienia. Po południu pojawiła się brązowa wydzielina ale nie zbyt dużo. Siku normalne, nie podbarwione krwią. Zawsze @ miałam z skrzepami, bardzo silną i z intensywnym kolorem czerwonym.
Samopoczucie jest ok, jedynie lekko bolą mnie piersi. Nie mam żadnych dodatkowych objawów. Brzuch nie boli a zawsze @ bolał.
Lekarza mam 11.04
Nie wiem czy brać dalej duphaston czy przerwać a może wykonać test jeszcze jeden jutro rano. Mam mętlik w głowie

Jak brałaś duphaston to masz inny cykl. Nie sugeruj się objawami/plamieniami. Idź na betę. Dziwne ze lekarz nie kazał Ci jej zrobić...

Do góry