reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

...

reklama
Cześć wszystkim, streszczę wam moja historie jak tylko się da, ale proszę was o odpowiedź bo odchodzę od zmysłów :)
Staramy się o dzidzie od 3 lat. Od stycznia zmieniłam lekarza, porobiliśmy wszystkie badania, regulowaliśmy tarczycę i takie tam... Ale nadal nic.... Miałam teraz stymulacje na clo dwa ostatnie cykle od 5 do 9 dc brałam po 1 tabletce.... 2 cykle temu miałam zrobić progesteron i wyszedł mi wynik coś kolo''10'', cykl temu wyszło coś koło '' 20'' a dzisiaj odbieram wynik i...''121'' badania były robione w sobotę, czyli w 21dc. Czy jest szansa? Czemu progesteron jest taki duży?
Musisz spytać lekarza ale strasznie wysoki progesteron..

Tu masz normy
Screenshot_20210621_161804_com.android.chrome_edit_38010483528573.jpeg

Cześć wszystkim, streszczę wam moja historie jak tylko się da, ale proszę was o odpowiedź bo odchodzę od zmysłów :)
Staramy się o dzidzie od 3 lat. Od stycznia zmieniłam lekarza, porobiliśmy wszystkie badania, regulowaliśmy tarczycę i takie tam... Ale nadal nic.... Miałam teraz stymulacje na clo dwa ostatnie cykle od 5 do 9 dc brałam po 1 tabletce.... 2 cykle temu miałam zrobić progesteron i wyszedł mi wynik coś kolo''10'', cykl temu wyszło coś koło '' 20'' a dzisiaj odbieram wynik i...''121'' badania były robione w sobotę, czyli w 21dc. Czy jest szansa? Czemu progesteron jest taki duży?
A jakie jednostki?

Autorka może mieć w innych jednostkach.

Możesz wstawić screen tego wyniku? Jakie są jednostki? Jakie ma normy Twoje labo? Ogólnie skonsultuje to się z lekarzem, jeśli okaże się, że nie jesteś w ciąży, a miałaś takiego proga. Choć chyba nawet jak na ciążę to mega wysoki. Choć zależy jakie to jednostki. Może bliźniaki czy coś? Choć nie wiem czy to ma wpływ. Ile jesteś dni po owulacji?

Może jesteś w ciąży? Ja miałam podwyższony i się okazało że ciaza. Nie musi być tak u ciebie oczywiście. Porozmawiaj z lekarzem

Autorka może mieć w innych jednostkach.

Możesz wstawić screen tego wyniku? Jakie są jednostki? Jakie ma normy Twoje labo? Ogólnie skonsultuje to się z lekarzem, jeśli okaże się, że nie jesteś w ciąży, a miałaś takiego proga. Choć chyba nawet jak na ciążę to mega wysoki. Choć zależy jakie to jednostki. Może bliźniaki czy coś? Choć nie wiem czy to ma wpływ. Ile jesteś dni po owulacji?
Fakt nie po myślałam o tym :)

reklama
Baaardzo bym chciała, za 8 dni powinnam dostać @ więc zrobię wtedy test, ale stwierdziłam, że spytam tu na forum mądrzejszych ode mnie :)
8 dni przed miesiączką wysoki progesteron niestety nie mówi i ciąży. Jedynie o owulacji. W ogóle progesteron nie służy do potwierdzania ciąży, tylko beta. Chociaż faktycznie Twój wynik jest wysoki w kosmos. Może jakiś błąd laboratorium i nie ty przecinek się wstawił?
Daj znać co powie lekarz.

Do góry