Czesc dziewczyny, do grona przyszłych mam dołączyłam miesiąc temu, a dowiedziałam się 2 dni temu, niepokoją mnie silne skurcze podbrzusza (średnio co 2 dni), rodzaj coś w stylu miesiączkowych, ale z o wiele większa siła (płacze i nie mogę się ruszać) trwają koło 7-12 minut i występują raz na 17-20 godzin (od tygodnia), a jestem w 4-5. Byłam wczoraj u lekarza, ale stwierdził tylko, ze widzi, ze jestem w ciąży lecz nie może mi pomoc z tymi skurczami, ponieważ nic nie widzi i umówiłam się na wizytę za 9 dni, co oczywiście jest mnóstwo czasu i się martwię. Czy któraś z Was miała podobne skurcze ? Podkreślam, ze to nie lekkie 2 minutowe skurcze, a bardzo silne rwące skurcze, tak silnych nie miałam nigdy podczas miesiączki. Z góry dziękuje za pomoc !!
reklama
Rozwiązanie
Lu_cy
Fanka BB :)
Nie jest to normalne. Mogą występować bóle podobne do miesięczkowych ale jeśli płaczesz z bólu to nie jest normalne. Zmień lekarza napewno, z takim silnym bólem możesz podjechać do szpitala. Może oznacz poziom progesteronu, jeśli jest za niski dostaniesz leki.Czesc dziewczyny, do grona przyszłych mam dołączyłam miesiąc temu, a dowiedziałam się 2 dni temu, niepokoją mnie silne skurcze podbrzusza (średnio co 2 dni), rodzaj coś w stylu miesiączkowych, ale z o wiele większa siła (płacze i nie mogę się ruszać) trwają koło 7-12 minut i występują raz na 17-20 godzin (od tygodnia), a jestem w 4-5. Byłam wczoraj u lekarza, ale stwierdził tylko, ze widzi, ze jestem w ciąży lecz nie może mi pomoc z tymi skurczami, ponieważ nic nie widzi i umówiłam się na wizytę za 9 dni, co oczywiście jest mnóstwo czasu i się martwię. Czy któraś z Was miała podobne skurcze ? Podkreślam, ze to nie lekkie 2 minutowe skurcze, a bardzo silne rwące skurcze, tak silnych nie miałam nigdy podczas miesiączki. Z góry dziękuje za pomoc !!
jasani
Fanka BB :)
Łożyska jeszcze nie ma na takim etapie ciąży.Leć szybko do lekarza.
Ja do czasu 1 wizyty gin od testu czyli jakieś 2 tyg miałam takie Skurcze a okazało się że odkleja się bardzo łożysko. Dostałam Luteinę i organizm walczył o utrzymanie
reklama
Może nie chodziło typowo o łożysko. Ale był to ok 5 tydzień i Pani Doktor mówiła że Skurcze odklejaja to co się zagniezdzilo. Przepraszam za braki w słownictwie ale na obecnym etapie ciąży mam braki lingwistyczne :x
reklama