reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Lilia♥ no ja tez mialam skarpetki, tez jestem strasznym zmarzluchem :-D he he

elleni luteina jest refundowana i kosztuje 3.20 zl, to czemu u ciebie kosztuje 140 zl? aaa teraz doczytalam o innym leku....

Co jest lepsze lutinus czy luteina?

reklama
Cześć dziewczyny:tak:
Po mału wracam do kolejnej walki:sorry:w przyszłym tygodniu umówię się na wizytę kontrolnę do kliniki.Mam za sobą 3 pełne nieudane ivf. Dostałam zarówno odpowiedź z forum embriologicznego Novum jak i Nasz Bocian że dobrze by było wykonać histeroskopię. Zastanawiam sie czy jest ona platna czy kliniki robią ją na NFZ i czy to będzie tylko diagnstyczna czy operacyjna jak się okażą jakieś nieprawidłowości:eek:Miałyście histero po nieudanych próbach?

A drugie pytanie do dziewczyn które maja obniżone bardzo AMH, jaką dawkę DHEA bierzecie? Bo ja 50 mg oraz 300 mg koenzymu q10. Coś warto dodać jeszcze do tego?

GizaS ciesze sie ze stajesz do walki... ja mam taki zamiar po nowym roku.... Giza jesli chodzi o histeroskopie to mi robil lekarz do ktorego chodzilam caly czas i on tez robi zabiegi w szpitalu... wiec dal mi skierowanie do szpitala i mialam na NFZ... jesli bym chciala robic w klinice w ktorej teraz jestem i jestem zakwalifikowana do In vitro to koszt histeroskpii 1000 zl....

Co jest lepsze lutinus czy luteina?

Lekarze twierdza,że LUTINUS jest bardziej przyswajalny przez organizm ale cena jest przerażająca...ja bralam go osobiscie jak i rowniez luteine i nie wiedze zadnej roznicy, teoretycznie dzialanie to samo....

Popytajcie w aptekach bo mi moj dr zaproponowal teraz takie tabl dowcipne ale one sa takie jakby oleiste po rozpuszczeniu, moja pusi nie jest zaczopowana przez luteine, mam czysto przez caly dzien tylko rano tak jakby troche tlusto...
Globulki robione pod zamowienie w aptece koszt 6zl chyba za 12szt...

1tabl LUTINUSA to 100mg
1globulka to 250mg

witajcie,

napisałyście bardzo dużo, zaraz podczytam.
byłam wczoraj u dr. dostałam zastrzyk Diphereline do zrobienia w 21 dc, kolejna wizyta 07.01 z wynikami LH i Estradiolu i dalsze działanie. powiecie mi co będzie się działo dalej? nie zapytała dr. czy LH i Estradiol powinien być podwyższony?

Labo dziękuję za przypomnienie o wit D3, biorę ją już dłuższy czas i właśnie 1000 jednostek a teraz zamówiłam na allegro Witamina D3 5.000 IU 100 kapsulek (3767797669) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
do tego omega 3/6 beparent, kwas foliowy, magnez, koeznym 300 mg, DHEA 50 mg, selen.

Zobaczymy co z moją histero się zrobi i czy lekarz będzie widział jej sens jak nie to zmienie klinikę na ostatnie podejście:sorry:

Hope punkcja w piątek dopiero a w środę podglądanie... Podobno jest dobrym specjalista (jednym z lepszych w Polsce) wiec chyba wie co robi?? Nie chce się nad tym dłużej zastanawiać bo tylko bardziej sie denerwuje... Musze mu zaufać, nic mi więcej nie pozostaje.

teraz mam dokładny pogląd czym się różni krótki protokół od długiego. zaczęłyśmy w tym samym dniu, Ty już masz punkcję na dniach a moja dopiero w drugiej połowie stycznia.
bardzo mocno, mocno trzymam kciuki:-)

Ja jestem po kolejnym USG... Dziewczyny, co ja przeżyłam... Może któraś z Was będzie w stanie mi wytłumaczyć co tu się wydarzyło? Wczoraj po południu pęcherzyk miał 27mm, a dziś w klinice 22mm! Lekarz wkurzony, powiedział, że dlatego nie lubi jak pacjentki robią ocenę u innych lekarzy, bo oni w klinice po swojemu mierzą. No ale ja mam uwierzyć, że różnica w pomiarze dwóch lekarzy jest tak ogromna?! Masakra... Ja już panikowałam, że będzie torbiel, a ten mi wyjeżdża, że to 22mm... Endo ma 14mm, ale lekarza martwi progesteron, że za szybko się podniósł: dziś wynosił 1,36 ng/ml... Wkurzyłam się i kupiłam testy owulacyjne w aptece, bo te z Allegro cały czas mi negatywne wychodziły. No i jak byk dzisiaj test pozytywny (a allegrowe negatywne)! Mam nadzieję, że to cholerstwo pęknie, bo już mam dość zamartwiania się. Nie wiem tylko co z tym progesteronem, czy doktorek nie odwoła transferu... Ponowną wizytę mam w środę, oby było ciałko żółte :unsure:
Zastanawiałam się, czy jutro nie ponowić na własną rękę progesteronu i nie pójść na USG po pracy do lekarza w moim mieście. Jak sądzicie? No bo jak pęcherzyk pęknie jutro, to będę miała pewniejszą datę owulacji, a w środę to już będzie trochę zgadywanie...

Trzymam kciuki za wszystkie przed stymulacją/punkcją/transferem/betą i przepraszam, że nie wymieniam z imienia, ale trochę dużo nas się już tu zrobiło i nie ogarniam :-)

qrcze, własnie tak to jest co lekarz to inna opinia. pamiętam jak ja we wrześniu podglądałam sobie cykl (z własnej inicjatywy) i tak się złożyło, ze w przychodni u 2 różnych lekarzy. to było w trakcie oczekiwania na wizytę w klinice leczenia niepłodności. pierwszy lekarz zrobił usg i stwierdziła, ze cykl bezowulacyjny "nic się nie martwić, zdarza się" powiedziała. drugi "brak oznak owulacji po żadnej ze stron" ze zdjęciami z obu badań pojechałam do kliniki, a tam dwóch lekarzy (prowadzący i praktykant) "na pierwszy rzut oka widać, że owulacja była. ehh...

keki mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze:-)

ann.k1 gratulacje!!!!!:-) pięknego przyrostu bety życzę:-D

Zlapalam dzisiaj dola wszystko przez ten estradiol... Tak sobie myślę ze zrobiło mi sie sucho przez weekend a przeciez estradiol odpowiada za sluz, wiec pomiar by sie zgadzal :wściekła/y::wściekła/y: A to oznaczało by najgorsze.... Jeszcze dzisiaj mialam trzy zastrzyki i jak maz mi robil jeden to wylam jak bobr tak bolalo, poprzednie nie bolaly a ten bolal... Nie wiem dlaczego:-:)-( Boje sie ze punkcja w ogole sie nie odbedzie i w ogole ze nie bedzie komorek... Eh to nie na moje nerwy:-:)-(

bziumalka będzie dobrze. :-)

basidrak kurczę szkoda taka była nadzieja i znowu trzeba czekać ..
lilia nie słyszałam o takim rozwiązaniu na zapalenia ale moze masz zły płyn do higieny intymnej? Ja testowalam róże i odkąd używam lactacyt i bawełniana bieliznę a nie koronkowa to problem zniknął. Słyszałam tez ze zjadanie jogurtu naturalnego w dużych ilościach pomaga.

a to też różnie bywa ja po tym Lactacytcie dostałam uczulenia po pierwszym użyciu. trzeba sprawdzać żeby nie było tych parabenów i SLS jakoś tak to się nazywa :-)
a poza tym Lilia wszelkim infekcjom grzybiczym niestety sprzyja stres

dzidzius118 przecudne wieści gratuluję:-)

Niepokorna - dziękuję :-) Ja do kliniki wzięłam sobie jeszcze skarpetki stopki i dobrze zrobiłam, bo leżałam po transferze 20 min. i trochę zmarzłam pomimo, że kocem byłam przykryta. Ale ja to w sumie zmarzluch jestem :-)

ja to wezmę puchate grzejące bo mam wiecznie zimne stopy, a jeszcze stresik to napewno zmarznę:-)

reklama
Basidrak bardzo mi przykro :-( Dobrze widzę, że masz jednego mrozaczka? Trzymaj się kochana i wracaj szybko do walki, bo nie można się poddawać!

Ja nie wiem w jakim programie bierzecie udzial. Na stronie rzadowego projektu jest napisane ze pary placa tylko za pierwsze kwalifikacyjne badania reszte placi rzad.
Jesli chodzi o prywatne wizyty to robimy to bo chcemy.
Ja wizyty w szpitalu bo tam mialam wszystko robione mialam co 2gi dzien. I nie placilam. Moj lekarz nawet pierwszy domiesniowy zastrzyk robil mi u siebie w gabinecie prywatnym bezplatnie.
Skoro macie placic to cos jest nie tak. Jesli nie podoba wam sie klinika.... lekaz to go zmiencie bo z tymi osobami bedziecie spotykac sie czesto. Musicie ufac lekarzowi inaczej to nie ma sensu.
Ja sama zdecydowałam, że będę jeździła prywatnie popołudniami na wizyty i z góry wiedziałam, że będę płaciła... Pierwszą bezpłatną wizytę w klinice miałam teraz w poniedziałek. Mi to było na rękę, bo popołudniami mogłam jechać po pracy, a o wolne teraz u mnie ciężko (gorący przedświąteczny okres).

Dziewczyny mam do Was pytanie chciałabym sprawdzić sobie teraz AMH i przypomnijcie mi proszę czy trzeba to badanie zrobić w jakimś konkretnym dniu cyklu czy to bez różnicy?
AMH można zbadać w dowolnym dniu cyklu.

dzidzius118 cudne wieści! Kciukasy, żeby wszystko przebiegało pięknie. Spokojnej ciąży!

Infinity ja przy pierwszym podejściu zapłacić musiałam w 1dc za PRG (robiłam w swoim mieście) i za morfologię krwi, bo anestezjolog wymagał do punkcji no i za leki oczywiście. W cyklu przygotowującym do crio 2 razy robiłam PRG (raz w swoim mieście i raz w pon. w klinice) i za każdym razem płaciłam... Niestety wychodzi na to, że każda klinika po swojemu interpretuje wytyczne od MZ :oo2:
W jakimś artykule z Wyborczej czy Głosu Wielkopolskiego czytałam, że refundowane jest pierwsze USG potwierdzające ciążę. Nie wiem jak z betą, ale w klinice słyszałam, jak pielęgniarka tłumaczyła innym dziewczynom, że jak się zjawią na betę, to najpierw muszą iść za nią zapłacić...

Witam, czytam wasze forum juz od min pol roku ale nigdy sie nie udzielalam. Ale potrzebuje POMOCY!! Jestem juz na koncowce stymulacji (punkcja kolo piatku/soboty) ale cos jest nie tak. Biore cetrotide i gonal. Czy mozliwe jest aby mimo wszystko popekaly pecherzyki? Boze nie wiem co robic...
Tylko ze spokojem, to stymulacja, jajniki pracują. Spokojnie czekaj na kolejną wizytę. Z tego co wiem, to pękanie pęcherzyków się zdarza, ale przedwcześnie po podaniu Ovitrelle, przy Cetrotide to raczej mało prawdopodobne, bo lek blokuje naturalny wyrzut LH.

elleni luteina jest refundowana i kosztuje 3.20 zl, to czemu u ciebie kosztuje 140 zl? aaa teraz doczytalam o innym leku....
Nie wiecie jak to zrobić, by dostać receptę na ryczałt na luteinę? W klinice mi wypisują na 100%, a jedno opakowanie to jakieś 30 zł. Przy takich dawkach, jakie bierzemy to kupa kasy! Kiedyś dostałam taką receptę, ale już nie pamiętam od jakiego lekarza. Od czego to zależy?

Tak jak wspominałam byłam dziś na własną rękę na USG. Pęcherzyka brak, płyn w Zatoce Douglasa, endo 11mm, ale pan dr określił je jako "soczyste" ;-) Czułam tę owu wczoraj około 22:00, pozytywny test owu wczoraj jednak coś oznaczał :-)
Jak myślicie, jak to zinterpretują jutro w klinice? Przyjmą, że owu była wczoraj czy dziś? Ile dni później w praktyce jest transfer blastusia? Liczę na sobotę...
W ogóle powiem Wam, że jak usłyszałam i zobaczyłam, że ta owu jednak była, to byłam tak szczęśliwa, jakbym co najmniej dwucyfrową betę ujrzała :-D

Do góry