reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Matik, to może wciśnij cytrynę do roztworu bo podobno można i wtedy lepiej jest tą słodycz wypić?

Airfix, pęcherzyk rośnie od 1 do 3 mm na dobę, liczyłaś we wcześniejszych cyklach, że u Ciebie jest to 3 mm? Zapewne nie ma tu reguły bo to nie matematyka i raz rośnie sobie szybciej a raz wolniej, zależy to m.in. od poziomu FSH. Tak jak dziewczyny napisały zapewne M odczuwa spora presję. Ja mojego M kompletnie nie wtajemniczałam w piki LH itp., po prostu we właściwym momencie go zachęciłam ;-), nie myślał zatem o robieniu dzieci i ciążącej na nim odpowiedzialności, wiem po prostu, że by się stresował gdyby starania miały być pod dyktando wedle ustalonego sztywnego przepisu. Widzę, że bardzo się przejmujesz odstępem :-) (wg mnie to najmniej istotny czynnik), pamiętaj, że najlepsze są 2-3 dni a powyżej 4 dni rosną już szanse na chłopca.

Nuuuśka, podobno serwale wymagają olbrzymich przestrzeni, myślano też o umieszczeniu ich na liście zwierząt niebezpiecznych i tym samym zakazaniu hodowli w PL ...ale taki MCO to ma i urodę dzikiego kota i charakter cudownego kociaka :-)

reklama
Nuuusia, maran-atha Do konca to nie tak jest ze u mnie sie kreci wszystko w koło planowania i wyliczania... Tylko jakos 2 lata jest tak samo ze staraniami, i 2 lata nie ma dziecka, wiec moze On tez by sie poświecił chociaż ten jeden cykl kiedy wie-ze to dziś by pasowało. Sam się pyta-czy dziś sie staramy, sa kreski na tescie? ( nigdy sie nie pytał o to, a w tym cyklu widac było ze mu zależy, moze dlatego ze wiekszosc kuzynek i znajomych w ciązy jest w tym miesiacu i tak mu to chyba ostatnio dało do myslenia bo sie dopytywał ) ...a jak mowie- ze pasowałoby- i nie drążyłam tematu dalej, czekałam czy będzie coś czy nie - to stwierdził ze go plecy bolą, kazał się wysmarować śmierdzącą maścia i spać hehe. Jeden dzien plecy, drugi dzien plecy.Dla niego sexu mogłoby nie byc w ogole, jego od poczatku nie rusza zachęcanie, na niego to nie działa tak jak w filmach ;) On chce po prostu miec dziecko, co miesiac sie cieszy ze sie udało- tylko z niczego sie dzieci nie biora. On sam z siebie musi chcieć i już , wiec jesli teraz nie było nic przez 18dni , wiec to nie jest zmuszanie go do czegoś i nakrecanie sie dniami płodnymi:/ On wieczorami nie chce-bo zmeczony i to jest fakt , rano nie- bo do pracy, jedynie w weekend jak sie wyśpi- ale niestety nie da sie tak ustawic cyklu zeby akurat specjalnie dla niego w niedziele sie dało jeden raz. Do tej pory ani razu nie mówiłam mu -ze to dziś ma być, że musisz, akurat tak wychodziło ze przed owulacją mu się akurat zachciało, ewentulanie po owulacji ( i do tej pory nic ) ...jeden jedyny cykl kiedy go poprosiłam, wiec wyszło jeszcze gorzej. Wydaje mi się że nie wymagam od niego za dużo, tymbardziej ze On sam z siebie nie pilnuje diety, ani suplementow- jego to rybka, co mu dam to połknie :)

Nuusia No to juz, zrzutke robimy, bedziemy wozić go na zmiane, od Ciebie do mnie ;) U mnie jest duzo nie fajnych sąsiadów- miałby co jeść :D

Piranhu Ja zawsze tak liczyłam 3mm i jak tak patrzyć w tych moich wczesniejszych "wyliczeniach" to w granicy 21-23 mm u mnie pekał, stad wiem kiedy przypuszczac owulacje ;) Jakos tak mi sie wydawało ze sie liczy.
Chyba owulacja była ok 15-tej ( nawet bym sie kłociła że jednak z dwóch jajników ;) ) okaze sie wieczorem jak test zrobie. Czyli mogło byc tak jak załozyłam, pik był wczoraj ok 15 też-bo czułam bardzo jajniki. Oby tak było.... To moze jednak sie uda zadziałać w nocy. Choc na nic nie licze. Ja wiem ze z odstepu wiecej jak 4 dni jest wiecej chłopcow ( tak jak moj synek ), dlatego mnie cała ta sytuacja wytrąciła :(( Bo moglismy ciągnąć dalej te starania do wczoraj...Ale cuż.

Ostatnia edycja:
Airfix u mnie mialby pol osiedla do zjedzenia na Dzien Dobry !! :-D:wściekła/y: my tu zarty, ale powaznie to ja sobie nie wyobrazam miec tak wielkiego kota w domu !! Balabym sie, ze w nocy to i mnie zje !! Powaznie ! :wściekła/y:
A co samych staran, jak on tak lyka wszystko co mu podasz to moze zapodaj mu tabletke gwaltu o wydluzonym dzialaniu najlepiej paru dni ????? :-D wtedy bedzie problem z glowy :rofl2:
U Nas tez Ł. w czasie tych intensywnych staran sam dopytywal sie o wszystko, byl mocno w to zaangazowany, choc potem wydawalo mi sie ze to jednak po czesci byla presja jaka wywieralam na Niego tylko nie chcial mi tego powiedziec. Teraz w sumie o nic nie pyta co jest chyba jeszcze bardziej wnerwiajace ( haha ) , bo odpuscil za bardzo, ale mysle ze na spokojnie teraz do tego podejdzie, dla mnie punkt 1. to zrobienie histero, a potem mam nadzieje, zaczniemy ze stymulacja, bo co jak co, ale mysle ze moje jajca potrzebuja solidnej dawki hormonow rosnacych - aaa co ! najwzyzej beda blizniaki :-)
Swoja droga, moja kolezanka z watku sasiedniego starajaca sie tyle co ja prawie, w zeszlym miesiacu w koncu zdecydowala sie na stymulacje, miala oprocz tego monit co pare dni a w okresie owu bodajze co dwa dni - udalo sie za pierwszym podejsciem z CLO, malo tego po owulacji kiedy miala usg, widac bylo dwa cialka zolte wiec kto wie !! :D Doszlam do wniosku ze czasem warto zaryzykowac nawet jesli sam pomysl wydaje sie nie logiczny, :blink: bo powod tego ze sie nie udaje moze byc kurcze na prawde blachy !

piranha MCO sa przekochane ! Tam w Lecznicy te dwie kotki nazywaja sie Maxi i Mini ( matka i corka ) bys musiala je widziec - dwa niedzwiadki a pierwsze co robia jak sie wchodzi z 'nabytkiem' to na transporter i wachaja co w srodku przesiaduje :-D Czasem zaluje ze zdecydowalismy sie na dachowce, a nie odlozylismy na MCO aaale co sie odwlecze...to wiadomo co ;-)

Nuuusia Wiele razy mu "groziłam" ze mu coś zapodam heheh i chyba się boi bo czujnie śpi i jak tylko ja cos tego - to ten już "łapa" i zabiera mi ręke hehe

Kiraa profertil jest super ale cholernie drogi ... tańszy odpowiednik to Fertilman( Fertilcare dla kobiety ) !!! Ale składów nigdy nie porównywałam !

Piranha nie umiem sobie wyobrazić co czuje mama Antosia ... nadal codziennie modlimy się za maluszka !!! walcz mały rycerzu !!! WALCZ !!!

Ja już po wizytce ... wklejam zdjęcie na którym podobno widać płeć - ja tam niewiele widzę ! Kropek waży 340 g ... mój kochany wielkoludzik !!!
Nie dodam zdjęcia ... nie wiem co się podziało !!! Spróbuję później !
Jeśli nadal będą męczyć mnie kolki to założą mi koło 24 tc pessar.

DSCN7626.jpg

Miłego wieczoru kobitki !!!

Załączniki

• DSCN7626.jpg
    DSCN7626.jpg
    12,4 KB · Wyświetleń: 88
Ostatnia edycja:
A ja wpadlam poczytać i może pouzalac sie a płacze nad Antosiem a bardziej jego mamą nawet nie chce sobie wyobrazac jak ona musi sie czuć walcząc o swoje dziecko

hej dziewczynki :)

Dorcia ja tam kompletnie nic nie widze, wszystko szare i zlewa mi sie w jedna plame :wściekła/y: ale jak lekarz mowi ze widac, to na bank widac, piranha pewno dopatrzy sie jajuszek :D

Airfix u Nas teraz to nawet nie ma takiej mozliwosci, bo jak Ł. na nockach, to jedynym moim towarzyszem w lozku sa koty :-p

Według kalendarza jest to 6tydz. chcialam zapytać kiedy isc do lekarza aby nie byla za wczesnie ?
Z synkiem bylam chyba w 4 i to za wczesnie stanowczo i nic nie widział dlatego podejrzewał ciążę pozamaciczna jednak okazalo się ,że wszystko ok. wiec teraz chce isc aby juz było widać coska

reklama
Do góry