reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
W ramach pakietu zażądali skierowania od ich internisty do immunologa, także dałam sobie spokój i zarezerwowałam przez ZN właśnie.
Możesz spróbować ewentualnie zadzwonić bezpośrednio do Clinic Derm, tam gdzie przyjmuje Kołodziejczyk-Pyrzyk, jak ja czekałam na wizytę to była możliwość żeby mnie wpisała babeczka z rejestracji na listę w razie gdyby jakiś termin wcześniejszy się zwolnił :)

W ramach pakietu zażądali skierowania od ich internisty do immunologa, także dałam sobie spokój i zarezerwowałam przez ZN właśnie.
W luxmedzie? Ogólnie myślę że nie byłoby problemu z wystawieniem skierowania, jakbyś wrzuciła wyniki na portal to nawet przy konsultacji online byś pewnie dostała. Ja szłam w luxmedzie co prawda do internisty poz, ale bez problemu dostałam skierowanie do poradni genetycznej i immunologicznej ☺️

Możesz spróbować ewentualnie zadzwonić bezpośrednio do Clinic Derm, tam gdzie przyjmuje Kołodziejczyk-Pyrzyk, jak ja czekałam na wizytę to była możliwość żeby mnie wpisała babeczka z rejestracji na listę w razie gdyby jakiś termin wcześniejszy się zwolnił :)
Dobry pomysł, tak spróbuję zrobić, może akurat jeszcze wcześniej coś się uda złapać.
W luxmedzie? Ogólnie myślę że nie byłoby problemu z wystawieniem skierowania, jakbyś wrzuciła wyniki na portal to nawet przy konsultacji online byś pewnie dostała. Ja szłam w luxmedzie co prawda do internisty poz, ale bez problemu dostałam skierowanie do poradni genetycznej i immunologicznej ☺️
Tak, w luxmedzie. Tylko oni zaznaczają, że nie leczą niepłodności. Więc jakbym wstawiła wyniki, to któryś z lekarzy mógłby je zakwestionować . Już trudno, nie będę się ich prosić, zależy mi żeby po prostu odbyć tą wizytę jak najszybciej.

Hej !
We wtorek mam punkcje powiem wam że dziś już pomału zaczynam się mega stresować tym wszystkim ! :( boję się i samej punkcji i tego co będzie po , czy nie będzie hiperki…
Jakieś rady?
Transfer będę mieć odroczony bo moje jajniki muszą odetchnąć mam około 22 pęcherzyków zamiast Ovitrelle mam podać sobie dzisiaj decapeptyl i wyczytałam że w sumie dobrze że dostałam ten drugi bo ovitrelle może spowodować hiperke czy mojej ilości pęcherzyków .
Lekarz ogólnie mówił że wszystko ok i ta ilość go bardzo zadowala .
Hej, ja w tym tygodniu też powinnam mieć punkcję. To już druga, spokojnie będzie w porządku. Uśpią Cię i nie będziesz pamiętać jak się znalazłaś na łóżku ;)
Ja też mam odroczony transfer, przy moim pcos hiperka jest bardziej prawdopodobna więc nie było tematu.
W ogóle mój lekarz powiedział, że w tej klinice w 90% są odroczone transfery, i podobno te odroczone mają większą skuteczność?! Ale nie czytałam na ten temat, nie wiem jakie są statystyki.

reklama
Hej, ja w tym tygodniu też powinnam mieć punkcję. To już druga, spokojnie będzie w porządku. Uśpią Cię i nie będziesz pamiętać jak się znalazłaś na łóżku ;)
Ja też mam odroczony transfer, przy moim pcos hiperka jest bardziej prawdopodobna więc nie było tematu.
W ogóle mój lekarz powiedział, że w tej klinice w 90% są odroczone transfery, i podobno te odroczone mają większą skuteczność?! Ale nie czytałam na ten temat, nie wiem jakie są statystyki.
Dzieki za pocieszenie :) oby było wszystko dobrze i będzie super :)
Z jednej strony ten odroczony transfer nie jest zły , człowiek dojdzie do siebie po całej stymulacji itp .
Po punkcji w jakim czasie dostałaś okres?
Ja też na ten temat nie czytałam

Do góry