reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamusie 2025 ❤️

Przepraszam, że to napisze. Moim zdaniem jesteś niepoważna, tyle mogę stwierdzić po Twoich wypowiedziach. To nie jest trudne przeczytać kilka wyjaśnień do obowiązujących przepisów albo chociaż kilka artykułów zanim narobi się sobie niepotrzebnych problemów.
Nie mogę czytać głupot, które są wypisywane na tym wątku. Jeśli nie widzisz różnicy między leżeniem na plaży a w domu na l4 to nie mam ochoty brnąć w to dalej. Zastanawia mnie gdzie pracują takie lekkoduchy🙃
"Przepraszam że to napiszę ale napiszę" 🤦‍♀️
Nie rozumiem na czym polega Twój problem? Wydaje mi się że każdy tutaj jest dorosły i wie co robi, każdy ma też swój rozum. Przeżyłam już dwie ciąże bez kontroli, przeżyje kolejną a jak nie to poniosę jakże srogie konsekwencje swoich czynów a ty siedź sobie w domu kolejne kilka miesięcy 🤷‍♀️ Ja nie zamierzam swojego życia dostosowywać do śmiesznej instytucji która srogo kroi mnie co miesiąc nie dając nic w zamian 😏 Ba - nie wstydzę się nawet o tym głośno mówić ❤️
Boże jak głęboko ten kij trzeba mieć żeby w taki sposób reagować na "lekko duszność" 🤦‍♀️

reklama
"Przepraszam że to napiszę ale napiszę" 🤦‍♀️
Nie rozumiem na czym polega Twój problem? Wydaje mi się że każdy tutaj jest dorosły i wie co robi, każdy ma też swój rozum. Przeżyłam już dwie ciąże bez kontroli, przeżyje kolejną a jak nie to poniosę jakże srogie konsekwencje swoich czynów a ty siedź sobie w domu kolejne kilka miesięcy 🤷‍♀️ Ja nie zamierzam swojego życia dostosowywać do śmiesznej instytucji która srogo kroi mnie co miesiąc nie dając nic w zamian 😏 Ba - nie wstydzę się nawet o tym głośno mówić ❤️
Boże jak głęboko ten kij trzeba mieć żeby w taki sposób reagować na "lekko duszność" 🤦‍♀️
Nadal w cukierni?🥰

Przykro mi dziewczyny ale tak jak szybko się przywitałam tak też się pożegnam.
Myślałam że znajdę zaufane grono a tu już w drugi dzień takie rzeczy 😔 Same widzicie, że nie ma co się uzewnętrzniać przy "PaniR" 😏
Życzę wam wszystkiego dobrego ❤️ Szczęśliwych rozwiązań przede wszystkim i zdrowych bobasków 🥰

Przykro mi dziewczyny ale tak jak szybko się przywitałam tak też się pożegnam.
Myślałam że znajdę zaufane grono a tu już w drugi dzień takie rzeczy 😔 Same widzicie, że nie ma co się uzewnętrzniać przy "PaniR" 😏
Życzę wam wszystkiego dobrego ❤️ Szczęśliwych rozwiązań przede wszystkim i zdrowych bobasków 🥰
Nie uciekaj 🙁 Jeszcze nie raz będziemy mieć odmienne zdanie, ale fajnie by było gdyby WSZYSTKIE nauczyły się je wyrażać z szacunkiem. Bo to najeżdżanie było bardzo nie w porządku.

Nie jestem tu zapisana bo czekam na uzg we wtorek zebu określić dokładnie datę.
Ale L4 to zwolnienie chorobowe typu leżące etc a nie wyjazdy na wakacje. Zuss jak was skontroluje to nawet wyciąg z banku może zarządac i jak się wytłumaczysz?że byłaś w Egipcie czy w Zakopanym .
Bo dziecia niechcecie zabrac zabawy .
To jest wyzyskiwanie świadczenia.
Koniec kropka.
Jeśli możesz jechać na wakacje dlaczego nie możesz pracować?

Jak już zostałam oznaczona to jeszcze tylko się odniosę, że wiele z was nie miało kontroli ponieważ one się wzmogły najpierw w 2022 i teraz w 2025.
Jest to związane z wyplata przez ZUS świadczeń i zwyczajnie szukaniem dodatkowych środków.

Dla porównania w 2021 było to ok 5tys. zwolnień. A w 2024 roku już 30 tys.

🙈🙈🙈

Ostatnia edycja:
Jak już zostałam oznaczona to jeszcze tylko się odniosę, że wiele z was nie miało kontroli ponieważ one się wymogły najpierw w 2022 i teraz w 2025.
Jest to związane z wyplata przez ZUS świadczeń i zwyczajnie szukaniem dodatkowych środków.

Dla porównania w 2021 było to ok 5tys. zwolnień. A w 2024 roku już 30 tys.

🙈🙈🙈
Święta słowa.

reklama
Słuchajcie, przyglądam się sytuacji z boku już całe popołudnie. Już nieważne co kto robi w trakcie trwania L4, czy wyjeżdża na wakacje all inclusive, czy siedzi w domu w strachu czy ktoś nie zapuka do drzwi, czy żyje normalnie, ale nie ma zamiaru dalej poza dom wyjeżdżać (tak jak ja).
To jest grupa kobiet, przyszłych mam, kobiet które (a przynajmniej większość z Nas) mają już dzieci. Jesteśmy totalnie różne, żyjemy w innych światach, różnimy się zapewne w wielu kwestiach, bywa tak, że mamy zupełnie inne zdania na pewne tematy i słuchajcie, to jest jak najbardziej okej.
Ale dziewczyny, jesteśmy tu po to żeby się wspierać, nawet jeśli mamy inne zdanie na pewien temat to szanujmy się. Wszystkie przechodzimy przez to samo, wszystkie mamy w sobie buzujące hormony, wszystkie w mniejszy lub większy sposób mamy takie same samopoczucia i jesteśmy tu po to żeby się głównie wspierać. Ja rozumiem, że bywa różnie, ale warto czasami pomyśleć, nawet gdy ma się inne zdanie wyrazić je z szacunkiem. Nie jestem po żadnej stronie, po prostu jeśli tu jesteśmy wszystkie razem, zadbajmy o spokojną i miłą atmosferę. 🌸

Do góry