reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Listopadowe mamusie 2025 ❤️

Jezu ja bez kawy bym umarła, z łóżka chyba bym nie wstała 🤡 piję dwie rano z ekspresu w domu i w pracy parzoną mocną. A mdłości mam jak nie zjem, z głodu, czyli jakoś co godzinę 🐷 jem bez opamiętania 🙈

reklama
Cześć u mnie dzisiaj może być czasem mam odruch wymiotny ale nie jest źle 🙂 ładna pogoda więc i humor lepszy. Spać to i mi się chce ale w dzień mam problem żeby usnąć. Ktoś ma w tym tyg wizytę?
Ja mam jutro, liczę, to już druga wizyta, ale pierwsza „serduszkową”… przynajmniej bardzo na to liczę i proszę trzymajcie kciuki 🫶🏻 to moja 4 ciąża, a 3 poprzednie skończyły się niepowodzeniami. I tak uważam, za sukces, że jestem w 8 tyg, bo wcześniejsze ciąże kończyły się w okolicach 6 tyg

Mi lekarz powiedział że będzie patrzył na termin z miesiączki nie usg I nie powiedział jaki wychodzi z usg nawet . Takie rozbieżności się zdarzają.
Jak jest duża rozbieżność, to brany pod uwagę będzie termin z USG z badania prenatalnego 🙂 A jak tylko kilka dni, to z OM.

Też dziś musiałam się przespać. I to chyba z 2 godziny.

Ja mam jutro, liczę, to już druga wizyta, ale pierwsza „serduszkową”… przynajmniej bardzo na to liczę i proszę trzymajcie kciuki 🫶🏻 to moja 4 ciąża, a 3 poprzednie skończyły się niepowodzeniami. I tak uważam, za sukces, że jestem w 8 tyg, bo wcześniejsze ciąże kończyły się w okolicach 6 tyg
🤞🏻🤞🏻🤞🏻
Jak jest duża rozbieżność, to brany pod uwagę będzie termin z USG z badania prenatalnego 🙂 A jak tylko kilka dni, to z OM.

Też dziś musiałam się przespać. I to chyba z 2 godziny.
W moim przypadku brali termin z om mimo że z prenatalnych był mocno odległy i syn urodził się w zielonych wodach, moim zdaniem przenoszony, ich zdaniem - w terminie. Żeby było śmieszniej to ciąża była z ivf więc termin z om można było sobie w buty wsadzić 🤡 ale ordynator się uparł i koniec.

Trzymam kciuki !

Jezu ja bez kawy bym umarła, z łóżka chyba bym nie wstała 🤡 piję dwie rano z ekspresu w domu i w pracy parzoną mocną. A mdłości mam jak nie zjem, z głodu, czyli jakoś co godzinę 🐷 jem bez opamiętania 🙈
Oj mam tak samo. Jak nie zjem to mnie mdli. Jak zjem za dużo to ciężko mi na żołądku.
Czuje, że już przytyłam za dużo.

W moim przypadku brali termin z om mimo że z prenatalnych był mocno odległy i syn urodził się w zielonych wodach, moim zdaniem przenoszony, ich zdaniem - w terminie. Żeby było śmieszniej to ciąża była z ivf więc termin z om można było sobie w buty wsadzić 🤡 ale ordynator się uparł i koniec.
W ciąży z pierwszym dzieciątkiem miałam 10 dni różnicy i też mi z OM termin brali pod uwagę (poród wywoływany przed terminem z USG). Myślałam że to ogólne zalecenia się zmieniły (rodziłam 12 lat temu) 🤔 Ale widać wszystko zależy od lekarza.

reklama
Do góry