reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamusie 2025 ❤️

Jezu ja bez kawy bym umarła, z łóżka chyba bym nie wstała 🤡 piję dwie rano z ekspresu w domu i w pracy parzoną mocną. A mdłości mam jak nie zjem, z głodu, czyli jakoś co godzinę 🐷 jem bez opamiętania 🙈

reklama
Cześć u mnie dzisiaj może być czasem mam odruch wymiotny ale nie jest źle 🙂 ładna pogoda więc i humor lepszy. Spać to i mi się chce ale w dzień mam problem żeby usnąć. Ktoś ma w tym tyg wizytę?
Ja mam jutro, liczę, to już druga wizyta, ale pierwsza „serduszkową”… przynajmniej bardzo na to liczę i proszę trzymajcie kciuki 🫶🏻 to moja 4 ciąża, a 3 poprzednie skończyły się niepowodzeniami. I tak uważam, za sukces, że jestem w 8 tyg, bo wcześniejsze ciąże kończyły się w okolicach 6 tyg

Mi lekarz powiedział że będzie patrzył na termin z miesiączki nie usg I nie powiedział jaki wychodzi z usg nawet . Takie rozbieżności się zdarzają.
Jak jest duża rozbieżność, to brany pod uwagę będzie termin z USG z badania prenatalnego 🙂 A jak tylko kilka dni, to z OM.

Też dziś musiałam się przespać. I to chyba z 2 godziny.

Ja mam jutro, liczę, to już druga wizyta, ale pierwsza „serduszkową”… przynajmniej bardzo na to liczę i proszę trzymajcie kciuki 🫶🏻 to moja 4 ciąża, a 3 poprzednie skończyły się niepowodzeniami. I tak uważam, za sukces, że jestem w 8 tyg, bo wcześniejsze ciąże kończyły się w okolicach 6 tyg
🤞🏻🤞🏻🤞🏻
Jak jest duża rozbieżność, to brany pod uwagę będzie termin z USG z badania prenatalnego 🙂 A jak tylko kilka dni, to z OM.

Też dziś musiałam się przespać. I to chyba z 2 godziny.
W moim przypadku brali termin z om mimo że z prenatalnych był mocno odległy i syn urodził się w zielonych wodach, moim zdaniem przenoszony, ich zdaniem - w terminie. Żeby było śmieszniej to ciąża była z ivf więc termin z om można było sobie w buty wsadzić 🤡 ale ordynator się uparł i koniec.

Trzymam kciuki !

Jezu ja bez kawy bym umarła, z łóżka chyba bym nie wstała 🤡 piję dwie rano z ekspresu w domu i w pracy parzoną mocną. A mdłości mam jak nie zjem, z głodu, czyli jakoś co godzinę 🐷 jem bez opamiętania 🙈
Oj mam tak samo. Jak nie zjem to mnie mdli. Jak zjem za dużo to ciężko mi na żołądku.
Czuje, że już przytyłam za dużo.

W moim przypadku brali termin z om mimo że z prenatalnych był mocno odległy i syn urodził się w zielonych wodach, moim zdaniem przenoszony, ich zdaniem - w terminie. Żeby było śmieszniej to ciąża była z ivf więc termin z om można było sobie w buty wsadzić 🤡 ale ordynator się uparł i koniec.
W ciąży z pierwszym dzieciątkiem miałam 10 dni różnicy i też mi z OM termin brali pod uwagę (poród wywoływany przed terminem z USG). Myślałam że to ogólne zalecenia się zmieniły (rodziłam 12 lat temu) 🤔 Ale widać wszystko zależy od lekarza.

reklama
Do góry